Gündem Cola’nın formülüne 15 milyon dolar!

Cola’nın formülüne 15 milyon dolar!

15.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Amerika’da yaşayan antikacı Cliff Kluge, Coca Cola’nın gizli formülünü bulduğunu iddia etti. Kluge, gizli tarifin bulunduğu kağıtlara karşılık 15 milyon dolar istiyor

Cola’nın formülüne 15 milyon dolar

ABD’de bulunan Georgia eyaletinin kuzeyindeki Ringgold şehrinde yaşayan bir antikacı Coca Cola’nın gizli formülünü bulduğunu iddia etti. Cliff Kluge adındaki antikacı Atlanta’da NBC televizyonuna bağlı olarak yayın yapan sanal bir kanal olan WXIA-TV’ye yaptığı açıklamada gizli tarifin bulunduğu kağıtların, Georgia’lı ünlü bir kimyagerin eşyalarının satıldığı açık artırmada satın aldığı eski bir kutunun içinden çıktığını belirtti. Kluge, Coca Cola’nın savaş sırasında gerekli malzemeleri toplamada sıkıntı yaşamış olma ihtimali yüzünden malzeme listesini kimyagere göndermiş olabileceğini düşündüğünü belirtti.
15 milyon dolar istiyor
Kluge şimdi gizli tarifi internette satış yapan Ebay sitesinde satışa çıkardı. Açık artırmanın açılışı için 5 milyon dolarla başlandı. Ancak 15 milyon dolar veren bir kişi açık artırmaya girmeden direkt olarak formülü satın alabilecek.
Coca Cola şirketi ise 19’uncu yüzyıldan kalma tarifin World of Coca Cola müzesindeki kasada bulunduğunu belirtiyor. Coca Cola ilk olarak 1886 yılında Atlanta’da çalışan bir eczacı olan ve bu içeceği dükkanında satan John Pemberton tarafından keşfedildi. Coca Cola’nın gizli tarifiyle ilgili daha önce de birçok spekülasyon yapılmıştı. Edinilen bilgilere göre şirket içinden yalnızca 2 kişi gizli formülü biliyor.