Gündem Çöpten sanat eserleri yapıyor

Çöpten sanat eserleri yapıyor

27.01.2009 - 11:05 | Son Güncellenme:

.

Çöpten sanat eserleri yapıyor

GAZİANTEP’te 24 yaşındaki ressam Nilay Gündüz, atık malzemeleri sanata dönüştürüyor. Çöp konteynerleri ve araziden topladığı malzemelerle ev atıklarını ceşitli sanat ürünlerine dönüştüren Gündüz, şu an 20 kilo antepfıstığı kabuğundan Atatürk tablosu yapıyor.
Resim sanatına küçük yaşlarda amatör olarak başlayan Nilay Gündüz, 5 yıl önce, yolda giderken bir çöp konteynerinde bulduğu kırık gitar, cam parçaları ve ağaç dalını toplayıp, bir araya getirerek, ‘Geri dönüşüm sanatı’ adını verdiği çalışmasını başlattı. Çöp konteynerleri, inşaatlar ve boş arazilerden bulduğu çöpleri, atık maddeleri toplayıp, malzeme olarak kullanan Gündüz, kurduğu atölyesinde atıklardan tablo üretimine başladı. Gündüz, çöpten topladığı nesnelerden soyut çalışmalar yapmaya başladığında çevresindeki insanların önce şaşırdığını, ortaya çıkan eserlerden sonra görüşlerin değiştiğini ve sipariş almaya başladığını söyledi.
Doğada gördüğü her türlü atığı dekoratif tablo yapmakta kullandığını kaydeden Nilay Gündüz, “Yaptığım eserlere farklılık katmak için arayışlara girmiştim. Geri dönüşümün her alanda olduğu gibi sanatta da sağlanabileceğini bu çalışmamla göstermek istedim” dedi. Gündüz, 8 ay önce başladığı Atatürk tablosu için 20 kilo antepfıstığı kabuğu kullanacağını ve bunun en gözde eseri olacağını vurguladı. Gündüz, bugüne kadar kırık bardak, dikenli tel, kozalak, cam şişe, ağaç kabukları ve ev atıklarından 700’e yakın tablo yaptığını kaydetti.