Gündem Cuma namazı saat kaçta kılınacak? 3 Aralık Diyanet İl il cuma namazı vakitleri...

Cuma namazı saat kaçta kılınacak? 3 Aralık Diyanet İl il cuma namazı vakitleri...

03.12.2021 - 11:52 | Son Güncellenme:

Cuma namazı saat kaçta kılınacak sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan cuma gününde kılınacak olan farz namaz öncesinde binlerce müslüman ikamet ettikleri il ve ilçelerdeki namaz vakitlerini araştırmaya devam ediyor. İşte il il cuma namazı vakitleri...

Cuma namazı saat kaçta kılınacak 3 Aralık Diyanet İl il cuma namazı vakitleri...

Camide cemaat ile kılınan bir namaz olan cuma namazı öncesinde vatandaşlar bulundukları ikamet ettikleri illerdeki cuma namazı vakitlerini araştırmayı sürdürüyor. Farz ibadeti yerine getirmek isteyen vatandaşlar Cuma namazı vaktini kaçırmak istemiyor. Peki 3 Aralık bugün cuma namazı saat kaçta kılınacak?

Haberin Devamı

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK? 3 ARALIK İL İL CUMA NAMAZI VAKİTLERİ

İSTANBUL CUMA NAMAZI SAATİ

İstanbul'da Cuma namazı saat 12:59'da kılınacak

ANKARA CUMA NAMAZI SAATİ

Ankara'da Cuma namazı saat 12:43'te kılınacak

İZMİR CUMA NAMAZI SAATİ

İzmir'de Cuma namazı saat 13:06'da kılınacak

İL İL CUMA NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

CUMA NAMAZININ HÜKMÜ NEDİR?

Cuma namazı farz-ı ayındır. Farz oluşu Kur’an-ı Kerim, Sünnet ve İcma ile sabittir. Yüce Allah, “Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında, alışverişi bırakıp hemen Allah’ı anmaya koşun. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz.” (Cum’a, 62/9-10) buyurmaktadır. Hz. Peygamber (s.a.s.) de, “Cuma namazına gitmek, ergenlik çağına ulaşmış her müslüman erkeğe farzdır.” (Ebû Dâvûd, Tahâret, 130; Beyhakî, es-Sünenü’l-Kübrâ, III, 245-246) buyurmuştur. Cuma namazı, Hz. Peygamber (s.a.s.) döneminden günümüze kadar kılınagelmiş ve bunun farz olduğu konusunda herhangi bir farklı görüş ortaya çıkmamıştır.

Haberin Devamı

CEMAATİN ÇOĞALMASI İÇİN CUMA NAMAZI GECİKTİRİLİR Mİ?

Cuma namazının vakti, öğle namazının vaktidir (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 274). Cuma namazı bu vakit içinde kılındığı takdirde geçerli olur. Namazların vaktin başlangıcında kılınması daha faziletli olmakla birlikte, daha çok cemaatin katılımını sağlamak amacıyla biraz geciktirilmesinde sakınca yoktur. Buna göre, cemaatin durumu veya mesai saatleri dikkate alınarak cuma namazının, cemaatin daha çok iştirak edebileceği saatte kıldırılması caizdir, hatta bunun daha uygun olacağı söylenebilir.