Gündem Cuma namazı bugün saat kaçta? 31 Ocak Diyanet Cuma namazı vakitleri

Cuma namazı bugün saat kaçta? 31 Ocak Diyanet Cuma namazı vakitleri

31.01.2020 - 12:22 | Son Güncellenme:

Cuma namazı vakitleri vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Cuma gününde farz olan Cuma namazını kaçırmak istemeyen vatandaşlar bulundukları illerdeki namaz vakitlerini araştırmaya devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Cuma namazı vakitlerini duyurdu. Peki Cuma namazı bugün saat kaçta kılınacak?

Cuma namazı bugün saat kaçta 31 Ocak Diyanet Cuma namazı vakitleri

İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Cuma gününde vatandaşlar Cuma namazı saat kaçta kılınacak sorusuna yanıt arıyor. 15 tatil olması nedeniyle vatandaşlar yaşadıkları şehirlerden memleketlerine veya tatil bölgerine gitti. Tatilde olmalarına rağmen farz ibadeti yerine getirmek isteyen müslümanlar Cuma namazı saat kaçta? sorusuna yanıt arıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen Cuma namazı saatlerini sizler için derledik. İstanbul, Ankara, İzmiri Bursa başta olmak üzere il il namaz vakitlerini haberimizin içeriğinden bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

31 OCAK CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

Cuma namazı İstanbul'da saat 13:22'de

Ankara'da 13:07'de

İzmir'de 13:30'da

Bursa'da 13:22'de kılınacak. İşte il il cuma namazı vakitleri...

CUMA NAMAZI KAÇ REKAT?

Cuma namazı dört rekât ilk sünnet, iki rekât farz ve dört rekât son sünnet olmak üzere on rekâttır.

Cuma Mesajları (resimli ve yazılı) – 2020 en yeni Hayırlı Cumalar mesajları (güzel anlamlı, uzun dualı, ayetli hadisli, kısa ve öz cuma sözleri)

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

Cuma günü camide öğle namazı vaktinde cemaatle kılınır.

Önce ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sünnetin ardından imam-hatip minbere çıkarak oturur. Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. Hutbe okunduktan sonra imam-hatip minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır.

Haberin Devamı

İmam-hatip, Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmaya, cemaat de Cuma namazına niyet eder. Tıpkı cemaatle kılınan sabah namazı gibi iki rekât Cumanın farzı kılınır.

Cuma namazında imam-hatip, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur.

Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, cumanın son sünneti kılınır. Bu sünnet, öğlenin ilk sünneti gibi kılınır. Böylece Cuma namazı tamamlanmış olur.