Gündem CUMA NAMAZI SAATİ 29 NİSAN: Diyanet'e göre il il Cuma namazı vakti İstanbul, Ankara, İzmir...

CUMA NAMAZI SAATİ 29 NİSAN: Diyanet'e göre il il Cuma namazı vakti İstanbul, Ankara, İzmir...

29.04.2022 - 01:18 | Son Güncellenme:

Cuma günü, İslam alemi camilerde cuma namazı için saf tutuyor. Cemaatin merak ettiği ise 29 Nisan cuma namazı vakti oldu. Diyanet'e göre il ili cuma namazı saati belli oldu. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir cuma namazı saati kaç?

CUMA NAMAZI SAATİ 29 NİSAN: Diyanete göre il il Cuma namazı vakti İstanbul, Ankara, İzmir...

Ramazan ayının son cuma günü geldi! Müslüman dünyasında oruç ayının son günlerinin coşkusunun yanı sıra Ramazan'ın son cuması olarak da heyecan dorukta. Mübarek cuma günü, 81 il cuma namazı saati gündemde. İşte, Diyanet cuma namazı vakti...

Haberin Devamı

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

Haftalık bayram cuma günü, tüm coşkusuyla geldi. İslam alemi ise yaşadıkları illerin cuma namazı saatlerini araştırıyor. İl il namaz vakitleri Diyanet'in namazvakitleri.diyanet.gov.tr/tr-TR/9541/istanbul-icin-namaz-vakti adresinden yayımlanıyor.

İSTANBUL: 13:07

ANKARA: 12:51

İZMİR: 13:14

BURSA: 13:06

ADANA: 12:41

29 NİSAN İL İL CUMA NAMAZI SAATİ

CUMA NAMAZI KAÇ REKAT, NASIL KILINIR?

Cuma namazının farzı iki rekâttır. Bunun yanında farzdan önce dört rekât, farzdan sonra dört rekât olmak üzere sekiz rekât da sünneti vardır (Kâsânî, Bedâî’, I, 269). İmam Ebû Yusuf’a ve İmam Muhammed’e göre ise farzdan sonra kılınacak sünnet bir selamla dört ve bir selamla iki rekât olmak üzere toplam altı rekâttır. Bu görüşün Hz. Ali’den rivayet edildiği nakledilmektedir (Kâsânî, Bedâî’, I, 285).