Gündem İstanbul'da cuma namazı saat kaçta? İzmir, Ankara il il cuma namazı vakitleri...

İstanbul'da cuma namazı saat kaçta? İzmir, Ankara il il cuma namazı vakitleri...

13.11.2020 - 12:02 | Son Güncellenme:

Cuma namazı saat kaçta sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Türkiye'nin 81 ilinde farklı saat dilimlerinde kılınan cuma namazı ibadetini kaçırmak istemeyen vatandaşlar İstanbul cuma namazı saat kaçta, sorusuna yanıt arıyor. Diyanet İl il cuma namazı vakitleri...

İstanbulda cuma namazı saat kaçta İzmir, Ankara il il cuma namazı vakitleri...

Cuma namazı bugün saat kaçta kılınacak sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Bulundukları illerdeki namaz vakitlerini araştırmya koyulan müslümanlar kılınacak olan farz namazı yerine getirmek için araştırmalarına devam ediyor. Koronavirüs pandemsi nedeniyle cuma namazı sosyal mesafe, maske kurallarına uyularak kılınıyor. Peki Cuma namazı bugün saat kaçta kılınacak? İşte Diyanet İl il cuma namazı vakitleri

Haberin Devamı

13 KASIM CUMA NAMAZI VAKİTLERİ

İSTANBUL'DA CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

İstanbul'da cuma namazı 12:53'de öğle ezanının okunması ile kılınacak

ANKARA'DA CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

Ankara'da cuma namazı 12:38'de öğle ezanının okunması ile kılınacak

İZMİR'DE CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

İzmir'de cuma namazı 13:01'de kılınacak

İL İL CUMA NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

CUMA NAMAZININ ÖNEMİ NEDİR?

Cuma günü, Müslümanlar için haftalık toplu ibadet günüdür. Şartlarını taşıyan Müslümanların bu günde bir araya gelerek Cuma namazı kılmaları farzdır.

Cuma namazı, Kur’ân-ı Kerîm’de isim verilerek emredilen tek namazdır. Yüce Rabbimiz, Cuma suresi 9. âyetinde şöyle buyurmaktadır: “Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah’ı anmaya koşun ve alım-satımı bırakın. Bilseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.”
Bu âyet-i kerîme, Cuma vaktinin, Cuma namazı kendilerine farz olanlar için ibadet zamanı olduğunu; Allah’ı anmaktan alıkoyan bütün dünya meşguliyetinden uzak durulması gerektiğini işaret etmektedir.

Haberin Devamı

Mü’minler bu çağrıya uyarak her türlü dünyevi meşgaleyi bir tarafa bırakıp Cuma namazına koşarlar. Hayatlarına yön verecek nasihatleri dinlerler. Birlik ve beraberlik içerisinde Yüce Mevlâ‘dan af ve rahmet dilerler. Mazeretleri olmadan Cuma namazına gitmemeyi ise manevî bakımdan büyük bir kayıp olarak görürler… Yüce Allah’ın engin rahmet ve lütfundan istifade etmeyi asla ihmal etmezler.

Cuma günü Müslümanlar açısından büyük önem taşıdığı ve adeta bir bayram günü kabul edildiği için, Perşembe günü akşamından başlamak üzere maddî ve manevî temizliğe her zamankinden daha fazla önem vermek gerekir. Bunların başında boy abdesti almak gelir ki Cuma günü boy abdesti almak alimlerin çoğuna göre sünnet, bazılarına göre farzdır. Bunun yanında Cuma günü namaza gelmeden önce tırnak kesmek, dişleri temizlemek gibi bedenî temizlikler yapmak, temiz elbiseler giymek, başkalarını rahatsız etmeyecek, aksine onların hoşuna gidecek güzel kokular sürmek sünnet olan davranışlardır.