Gündem CUMA NAMAZI SAATİ İstanbul, Ankara, İzmir! 13 Mayıs Cuma namazı saat kaçta? Diyanet il il cuma vakti

CUMA NAMAZI SAATİ İstanbul, Ankara, İzmir! 13 Mayıs Cuma namazı saat kaçta? Diyanet il il cuma vakti

13.05.2022 - 01:58 | Son Güncellenme:

Cuma namazı, her hafta cuma günü öğle ezanı ile cemaat eşliğinde idrak ediliyor. İslam dünyasının haftalık bayramı olarak bilinen cuma günü, müslüman alemi, camilerde buluşuyor. Cemaat ise ''13 Mayıs cuma namazı saat kaçta kılınacak?'' sorusuna yanıt arıyor. İşte, Diyanet'e göre il il cuma namazı saati...

CUMA NAMAZI SAATİ İstanbul, Ankara, İzmir 13 Mayıs Cuma namazı saat kaçta Diyanet il il cuma vakti

Diyanet, her hafta il il cuma vaktini paylaşıyor. Bu hafta cuma namazı saati İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana illeri için özellikle aranıyor. İstanbul'da bu hafta cuma namazı 13:05'te, Ankara'da ise 12:50'de eda edilecek. Büyükşehirlerin yanı sıra tüm il ve ilçelerin 13 Mayıs cuma vakti haberimizde...

Haberin Devamı

CUMA NAMAZI SAATİ 13 MAYIS

Bu hafta cuma namazı için camileri dolduran cemaat, bulundukları illere ait cuma saatini sorguluyor. İşte, Diyanet cuma vakti:

İSTANBUL: 13:05

ANKARA: 12:50

İZMİR: 13:13

BURSA: 13:05

ADANA: 12:40

13 MAYIS CUMA HUTBESİ

İŞ VE ÇALIŞMA AHLAKI

Muhterem Müslümanlar!

Yüce dinimiz İslam, helal ve meşru yollardan rızık kazanmayı emreder. Bu uğurda gösterilen çabayı, harcanan emeği, dökülen alın terini mukaddes görür. Allah rızası gözetilmeyen, helal-haram çizgisine riayet edilmeyen, yalan, aldatma ve haksızlık içeren her türlü iş ve ticareti ise yasaklar.

Aziz Müminler!

Her alanda olduğu gibi çalışma hayatında da bir ahlak vardır. İslam’ın iş ve ticaret ahlakının temeli doğruluktur, dürüstlüktür. Helal-haram duyarlılığıdır. Emeğe ve alın terine saygıdır. İnsan haysiyetini ve kamu hukukunu korumak, can güvenliğini tehlikeye atmamaktır.

Haberin Devamı

Kıymetli Müslümanlar!

Kimimiz işçi kimimiz işveren, kimimiz çiftçi kimimiz tüccar; her birimiz emek ve fedakârlıkla dokunuyoruz birbirimizin hayatına. Hangi görevde olursak olalım İslam’ın iş ve ticaret ahlakını kuşanma sorumluluğumuz vardır. İş ve ticaret hayatında işverene düşen, huzurlu bir çalışma ortamı sağlamaktır. Resûlüllah (s.a.s)’in ''Çalışanın ücretini alın teri kurumadan önce veriniz.”1 buyruğunca emeğin karşılığını tastamam ödemektir. Çalışanlarla kardeşçe, insaflı, sıcak ve samimi bir ilişki kurmaktır. İbadet ve dinlenme gibi ihtiyaçları için gerekli imkânları sunmaktır. Çalışanlarının sağlığını ve hayatını korumak, iş güvenliğine yönelik bütün tedbirleri almaktır.

Değerli Müminler!

İş ve ticaret hayatının işçiye ve memura yüklediği sorumluluklar da vardır. İşçi ve memur, Peygamberimiz (s.a.s)’in tavsiyesine uygun olarak işini sağlam ve güzel yapar. Verimli ve kaliteli iş üretir. Çalıştığı yeri, eşya ve malzemeleri kendi malı gibi korur. İş güvenliği ile ilgili kurallara titizlikle riayet eder. Kendisinin ve çalışma arkadaşlarının hayatını tehlikeye atmaz.

Aziz Müslümanlar!

Geliniz, çalışma hayatımızda Din-i Mübin-i İslam’ın hayat veren ilkelerine sımsıkı sarılalım. İşimizin ve ticaretimizin hakkını verelim; helal lokma uğrunda alın teri dökelim. Çalışma ve helal kazançla hayatımıza bereket ve huzur katalım. İş ve ticaret ahlakına riayet edenlerin hem nafakalarını helal yoldan temin edeceğini hem de Rabbimizin rızasına nail olacağını unutmayalım. Sözlerimi, hutbemin başında okuduğum ayet-i kerimelerin meâliyle bitiriyorum: “İnsan için ancak çalışmasının karşılığı vardır. Çabası görülecek ve çalışmasının karşılığı kendisine mutlaka verilecektir.”