Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ara Güler talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ara Güler talimatı

26.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile geçtiğimiz ay hayatını kaybeden foto muhabiri Ara Güler için dünyanın çeşitli ülkelerinde sergiler açılacak. İlk etapta ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya'da sergilerin açılması planlanırken ülke başkentlerindeki en prestijli sergi salonları ile irtibata geçilecek. Dünyanın en iyi 7 fotoğrafçısı arasında gösterilen Ara Güler'in çektiği Picasso'dan Churcill'e dünya tarihinde yer edinmiş birçok ismin fotoğrafı bu sergilerde yer alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ara Güler talimatı

17 Ekim'de hayatını kaybeden foto muhabiri Ara Güler'in fotoğrafları dünyanın çeşitli ülkelerinde sergilenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile başlayan çalışma kapsamında dünyanın sayılı fotoğrafçıları arasında yer alan Ara Güler'in fotoğrafları birçok ülkede gösterilecek.

Haberin Devamı

Dünya başkentlerinde sergi

Ara Güler'in fotoğraflarının ilk etapta Amerika Birleşik Devletleri'nde New York, İngiltere'de Londra, Fransa'da Paris, Almanya'da Berlin ve Münih, İtalya'da Roma olmak üzere bu şehirlerdeki en prestijli salonlarla irtibata geçilmesi planlanıyor. 1928'de doğan ve 1950'de Yeni İstanbul Gazetesi'nde gazeteciliğe başlayan Güler'in objektifi birçok olaya tanıklık etti. Daha önce birçok fotoğrafı uluslararası sergide yer alan Güler, bu sefer Türkiye'nin resmi organizasyonu ile sergilerde yer alacak. Ara Güler'in fotoğrafları Paris Ulusal Kitaplıkta, ABD'de Rochester Georg Eastman Müzesi'nde Nebraska Üniversitesi Sheldon Koleksiyonu'nda da bulunuyor.

Sergilerde Ara Güler'in Picasso, Salvador Dali, Sophia Loren, Winston Churchill, Indira Gandhi, John Berger, Bertrand Russell, Bill Brandt, Alfred Hitchcock, Ansel Adams gibi birçok ünlü isim ile yaptığı foto röportajlar da bu sergilerde yer alacak. Güler'in Mimar Sinan yapıtları üzerine yaptığı özel çalışmaların da bu sergilerde yer alması bekleniyor.