17.02.2026 - 15:46 | Son Güncellenme:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya gitti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden İstanbul Valisi Davut Gül ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ve diğer yetkililer uğurladı.

Addis Ababa'da Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali ile baş başa ve heyetler arası görüşme yapması beklenen Erdoğan'ın ardından anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katılacak.
CADDELERDEKİ BİLBOARDLARA, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN FOTOĞRAFI KONULDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’ya yapacağı resmi ziyaret öncesinde caddelerdeki bilboardlara, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafı konuldu.

Erdoğan, Addis Ababa Bole Uluslararası Havalimanı'nda, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, Etiyopya Dışişleri Bakanı Gedion Timothewos ve Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Berk Baran tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet de Etiyopya'ya geldi.

ERDOĞAN, ETİYOPYA'DA ADVA ZAFER ANITI'NA ÇELENK KOYDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da, Adva Zafer Anıtı'na çelenk koyma törenine de iştirak etti.

Törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Etiyopya Dışişleri Bakanı Gedion Timotheos ve Addis Ababa Belediye Başkanı Adanech Abebe eşlik etti.
Erdoğan, Adva Zafer Anıtı ziyaretinden sonra resmi karşılama törenine katıldı.

ERDOĞAN, RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için geldiği Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed tarafından resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Ulusal Saray'a gelişinde aracından inerken Etiyopya Başbakanı Ahmed karşıladı. Erdoğan ve Ahmed'in tören alanındaki yerlerini almasının ardından iki ülke milli marşları çalındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ahmed, daha sonra tören kıtasını selamladı. Heyetlerin takdiminin ardından iki lider tokalaşarak, basın mensuplarına poz verdi. Daha sonra Ahmed ve Erdoğan, baş başa görüşmeye geçti.
Erdoğan-Ahmed Ali görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra küresel ve bölgesel gelişmeler ele alındı. Resmi ziyaret kapsamında taraflar arasındaki anlaşmaların imza töreni ve basın toplantısı gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Ulusal Saray Bilim Müzesi'ni de gezen Erdoğan'ın Addis Ababa Uluslararası Kongre Merkezi'ni de ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin, Türkiye'nin Addis Abada Büyükelçiliğinin açılışının 100. yılına da denk geldiği biliniyor.
