Gündem Daha adil bir dünya için

Daha adil bir dünya için

02.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü başkent Ankara ve tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Meydanlarda toplanan emekçiler, daha eşit, daha adil bir dünya taleplerini dile getirdi, halay çekti, marşlar ve türküler söyleyerek eğlendi...

Daha adil bir dünya için

Başkent Ankara’da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde kutlamaların adresi Anadolu Meydanı oldu. Etkinlikler kapsamında Kazım Karabekir Caddesi üzerinde Atatürk Kültür Merkezi yakınında buluşan gruplar Anadolu Meydanı’nda toplandı. 5 bin 800 polisin görev yaptığı alan hava araçlarıyla da sürekli kontrol edildi.

Haberin Devamı

İşçi Bayramı’nda, Soma’da hayatını kaybeden işçiler de unutulmadı. Yaşamını yitiren 301 maden işçisinin isimlerinin yazılı olduğu pankartın yer aldığı mitingde “Kaza değil, kader değil, cinayet” ifadeleri yer aldı. Emeklilikte yaşa takılan (EYT) işçiler de yasal düzenleme için Meclis’e çağrı yaptı. İşçiler, “Vur vur inlesin Meclis bizi dinlesin” sloganları attı.

Kutlamalarda işçilerin taleplerinden en fazla öne çıkan slogan “Kıdem tazminatıma dokunma” oldu. Meydanda toplanan çok sayıda işçi ellerinde bulunan dövizlerde “Kıdemime dokunma”, “Kıdem tazminatı alın terimizdir” yer aldı.

Daha adil bir dünya için

Daha adil bir dünya için

Yurtta coşku

- 1 Mayıs’ı bu sene Kocaeli’de kutlayan TÜRK-İŞ, başta kıdem tazminatı olmak üzere işçilerin sorunlarını ve taleplerini dile getirdi. Yürüyüşlerde kısa süreli arbedeler yaşanırken, kutlamalar genel olarak sorunsuz geçti.

Haberin Devamı

- İzmir’de, 1 Mayıs çeşitli etkinliklerle kutlandı. DİSK, KESK, Türk-İş’e bağlı sendikaların üyeleri, bazı partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan gruplar, sloganlar atarak ellerinde pankartlarla Gündoğdu Meydanı’nda toplandı. Etkinlik kapsamında işçilerden oluşan koro çeşitli marşlar söyledi. Marşlara İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de eşlik etti.

Daha adil bir dünya için

Hayalleri okul

Adana’nın Çukurova ilçesinde patates tarlasında sabahın erken saatlerinden itibaren aileleriyle birlikte turfanda patates hasadına çıkan çocuklar, küçük yaşlarına rağmen yorulmadıklarını ve ailelerine destek olduklarını söyledi.

Daha adil bir dünya için