Gündem Damacanalar toplatılmış

Damacanalar toplatılmış

02.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sağlıksız olduğu tespit edilen 5 su firmasının ürünlerinin toplatıldığı ortaya çıktı

Damacanalar toplatılmış

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü, firmalara yazı yazarak analizin yapıldığı gün dolumu yapılan tüm damacanaları imha için toplattı. Sağlıksız olduğu tespit edilen 5 su firmasından biri olan Buzada’nın internet sitesine koyduğu İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’yle gerçekleştirdikleri yazışmalar, analiz sonucu sağlıksız oldukları tespit edilen suların imha edildiğini ortaya koydu. .

5 firmaya da yazı gitti
İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Taşdemir’in imzasıyla 5 su firmasına gönderilen yazı özetle şöyle: “İçme suyu tesisinizden kontrol izlemesine esas 24 Temmuz 2012 tarihinde alınan su numunesi sonucunun İstanbul Halk Sağlığı laboratuarının analizi sonucunda 17 Şubat 2005 tarih ve 25.730 sayılı resmi gazetede yayınlanan insani amaçlı sular hakkında yönetmelikte yer alan ek-2 tablo (a) hükümlerine uygun olmadığı tespit edilmiştir... 24 Temmuz 2012 tarihinde dolumu yapılarak piyasaya verilmiş olan ürünlerin imha edilmek üzere geri toplatılması ve müdürlüğümüze bilgi verilmesi ile uygunsuzluk giderilinceye kadar fert ve toplum sağlığının korunmasına yönelik olarak üretim ve satışının yapılmaması hususunda gereğini önemle rica ederim.”
Öte yandan müdürlük yetkilileri analiz sonucu çıkar çıkmaz ilgili firmalarla yazışmaların yapıldığını ve sağlığa elverişli olmayan damacanaların dağıtım ve satışının engellendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bebekler için tehlikeli
Cumhuriyet Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nevcihan Gürsoy, damacanalarda bulunan ”Bisfenol A” maddesinin, damacana suyunu kullanan anne adaylarını ve karınlarındaki bebeğin sağlığını tehdit ettiğini belirterek, anne adaylarına suyu cam kaplarda muhafaza etmelerini önerdi. n SİVAS AA