Gündem Darülaceze yerinde yaşamaya devam edecek

Darülaceze yerinde yaşamaya devam edecek

29.11.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Akıllı şehir konseptiyle Yassıören’de inşa edilmesi planlanan “Yeni Darülaceze Şehri”nin yakın zamanda hayata geçirilmesi hedeflenirken merak edilen konuların başında ise Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid’in manevi mirası olarak kabul edilen 122 yıllık tarihi Darülaceze yerleşkesinin akıbeti geliyor.

Darülaceze yerinde  yaşamaya devam edecek

Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, yeni projenin hayata geçmesinden sonra kurumun bin 500 kişiyi ağırlayacağını, tarihi Darülaceze yerleşkesinin mevcut yerinde faaliyetini sürdürmeye devam edeceğini açıkladı. Cebeci, tarihi yapının 122 yıllık misyon ve hizmetine uygun şeklide varlığını sürdüreceğini belirterek, “Mevcut tarihi Darülaceze yerleşkemiz mevcudiyetini olduğu gibi sürdürecek. Bu yerleşke, milletimize 2. Abdülhamid’in mirasıdır. Darülaceze insanlığın ortak değeridir. Gerçek hümanizmin sözde değil özde uygulandığı yer olan kurumun, başka bir yere taşınması asla söz konusu değildir. Yeni merkezlerimiz yapılsa da tarihi miras korunarak yaşamaya, hizmet vermeye devam edecektir” dedi.
Darülaceze Başkanlığı’nın 122 yıldır bünyesindeki gayrimenkul gelirleri ve yardımseverlerin bağışlarıyla ayakta durmaya devam ettiğini de dile getiren Cebeci, “Kurulduğu günden bu yana 30 bini çocuk, 100 bin kimsesizi ağırladık. 550 kişi kapasiteli yardım kurumumuz, yeni merkezlerimiz açılsa da yerinde kalmaya devam edecek. Tarihi binamızın olduğu yerin taşınması gibi söylentiler gerçeği yansıtmıyor. Ecdat yadigarına sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yanko Bey çizdi, Vasilaki Efendi yaptı

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid döneminde mimar Yanko Bey’in çizimini yaptığı tarihi Darülaceze yerleşkesi, Vasilaki Efendi tarafından inşa edildi. Toplam 27 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulan tarihi Darülaceze 550 muhtaç vatandaşımıza ev sahipliği yapabiliyor.

Haberin Devamı