Gündem Dayak iddiasına karşı yasadışı kürtaj suçlaması

Dayak iddiasına karşı yasadışı kürtaj suçlaması

13.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

S.A. düğün gününden itibaren dövüldüğünü, eşinin aşırı alkol kullandığını ve şans oyunlarıyla meşgul olarak ailesiyle ilgilenmediğini iddia ederek kocası S.A.’ya boşanma davası açtı

Dayak iddiasına karşı yasadışı kürtaj suçlaması

Bir bankada müdür olarak çalışan 32 yaşındaki koca S.A ise, 22 yaşındaki eşinin yasak aşk yaşadığı doktor sevgilisi tarafından hamile bırakıldığını ileri sürdü. Dava dosyasına 50’nin üzerinde sağlık raporu girerken, S.A. eşinin 10 haftalık kürtaj süresini dikkate almayarak, kürtaj olduğunu da iddia etti.

‘Düğün gecesi dövdü’
S.A., Bakırköy 1. Aile Mahkemesi’ne verdiği dilekçede kocasının düğün günü kendisini dövmeye başladığını, alkol ve şans oyunlarına olan düşkünlüğünden ötürü ailesiyle ilgilenmediğini ileri sürerek, boşanma davası açtı. Avukatı Serhan Vatansever aracılığıyla karşı dava açan koca S.A. ise, mahkemeye, eşinin doktor sevgilisinden hamile kaldığını, ellerindeki raporlarla bunu kanıtladıklarını iddia etti. Dilekçede, eşinin ailesini özlediği bahaneleriyle sık sık memleketi Samsun’a gittiğini, burda da sevgilisiyle birlikte olduğunu öne sürdü. Vatansever, davalı S.A’nın Samsun’da bulunan özel hastaneye 49 kez muayene olduğuna dair belgeleri de mahkemeye verdi. İddialar üzerine mahkemeye yeni bir dilekçe veren S.A., kocasıyla birlikte gittikleri kontrolde hamile olduğunu öğrendiğini, ancak çocuk bakmaya maddi ve manevi olarak imkanlarının olmadığını bu nedenle kürtaj yaptırmak istediğini ifade etti. Darp edildikten sonra kardeşiyle Samsun’a gitmek üzere yola çıktıklarını ancak Bolu’da, çocuğu düşürdüğünü kaydeden S.A. daha sonra da bir hastanede son bir tedavi gördüğünü ifade etti.