Gündem Denetim noktasından kaçan iki sürücü de ehliyetsiz ve alkollü çıktı!

Denetim noktasından kaçan iki sürücü de ehliyetsiz ve alkollü çıktı!

22.03.2021 - 10:04 | Son Güncellenme:

İstanbul Pendik’te sokağa çıkma kısıtlamasının devam ettiği saatlerde polisin denetim yaptığı noktada 'dur' ihtarına uymayan 2 otomobildeki 4 kişi, yaşanan kovalamacanın ardından yakalandı. Araçlardaki sürücülerin ehliyetsiz ve alkollü oldukları belirlenirken, kısıtlamada dışarı çıkabilmek için izin belgelerinin de olmadığı anlaşıldı.

Denetim noktasından kaçan iki sürücü de ehliyetsiz ve alkollü çıktı

Olay, geçen cuma sabaha karşı, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının devam ettiği saatlerde Kaynarca Mahallesi İbni Sina Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, D-100 Pendik Köprüsü girişinde bulunan denetim noktasına yaklaşan 2 otomobil sürücüsü polisin 'dur' ihtarına uymayarak, araçlarıyla kaçmaya başladı.

Haberin Devamı

KAPATILAN CADDEYE GİRİNCE YAKALANDILAR

Yaşanan kovalamacanın ardından otomobillerden biri İbni Sina Caddesi üzerinde sıkıştırılarak durduruldu. Otomobilde bulunan 2 kişi kelepçelenerek polis aracına alındı.

Polis ekiplerinin otomobil içinde arama yaptığı sırada, kaçan diğer otomobil sürücüsü de yanlışlıkla aynı caddeye girdi. Bu otomobildeki 2 kişi de yakalandı. Her iki otomobilde bulunan 4 kişinin üzerinde yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Yapılan incelemede sürücülerin, sürücü belgelerinin olmadığı ve yapılan alkol testinde alkollü oldukları anlaşıldı. İzin belgeleri de olmadığı halde sokağa çıkma kısıtlamasında dışarı çıkan 4 kişi ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Haberin Devamı

ARAÇLAR TRAFİKTEN MEN EDİLDİ, DÖRT KİŞİYE İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI

Her iki otomobil de trafikten men edilerek otoparka çekilirken, sürücüler hakkında ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmaktan adli işlem yapıldı. Ayrıca sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettikleri için de 4 kişiye idari para cezası kesildi.