Gündem Deniz paraşütüyle 100 metre yükseldi Motosikletle gökyüzünde dans

Deniz paraşütüyle 100 metre yükseldi Motosikletle gökyüzünde dans

30.08.2010 - 15:07 | Son Güncellenme:

.

Deniz paraşütüyle 100 metre yükseldi Motosikletle gökyüzünde dans

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde motosikletiyle bindiği deniz paraşütüyle 100 metre yükselen 14 yaşındaki Toprak Razgatlıoğlu, hedefinin dünyaca ünlü motosiklet yarışçısı Valentino Rossi ile aynı pistte yarışmak olduğunu söyledi.

Motor sporlarında yaptığı gösterilerle son yıllarda büyük başarı elde eden ilköğretim 8'inci sınıf öğrencisi Toprak Razgatlıoğlu, motosikletiyle birlikte deniz paraşütüne (parasailing) binerek muhteşem bir gösteri yaptı. Yaklaşık 100 metre yüksekliğe kadar çıkan Toprak'ın gösterisi ilgiyle izlendi. “Motosikletimle 100 metre yüksekliğe çıkarak unutulmaz bir anı yaşadım” diyen Razgatlıoğlu, 11 Eylül'de İspanya'da yapılacak ‘Red Bull MotoGP Rookies Cup 2010’a katılarak Türkiye'yi temsil edeceğini söyledi.

Amacının dünyaca ünlü İtalyan profesyonel motosiklet yarışçısı Valentino Rossi ile aynı pistte yarışmak olduğunu belirten genç motosikletçi, şunları kaydetti: “11 Eylül’de İspanya’da yarışacağım. 70 kişi ile mücadele edeceğim yarışlarda hedefim birinci olmak. Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) adına katılacağım İspanya'daki Red Bull MotoGP Rookies Cup yarışında da başarılı olarak Türk bayrağını orada dalgalandıracağım. Antrenmanlarımı aralıksız yapıyorum. Boş zamanında ise hem antrenman hem de gösteri yaparak motorseverlere güzel anlar yaşatıyorum. Hedefim dünyaca ünlü bir yarışçı olmak. Bir gün Valentino Rossi gibi olup, onunla aynı pistte yarışarak şampiyon olmak istiyorum.”

BABA DA MOTOSİKLET YARIŞÇISI
Toprak'ın kendisi gibi motosiklet yarışçısı olan ‘Tek Teker Arif’ lakaplı babası Arif Razgatlıoğlu da, oğlunun başarılarıyla gurur duyduğunu söyledi. Toprak'ın İspanya'daki dünya şampiyonasında başarılı olmak için çok sıkı çalıştığını belirten Arif Razgatlıoğlu, ”11 Eylül’de İspanya’da olacağız. Eğer orada başarılı olursa, Ocak ayından itibaren Moto GP’nin Avustralya’da başlayacak alt kategorisinde yarışlara başlayacak. İlk üçe girerse Rossi ile birlikte önümüzdeki seneden itibaren yarışabilecek. Toprak çok yetenekli, inşallah başarılı olacak. Şu an bunun çalışmaları içerisindeyiz” diye konuştu.