Gündem DGS ne zaman? DGS giriş yeri belgeleri ne zaman yayınlanır?

DGS ne zaman? DGS giriş yeri belgeleri ne zaman yayınlanır?

04.07.2018 - 09:57 | Son Güncellenme:

DGS’ye girecek olan adaylar için sayılı günler kaldı. 16-24 Mayıs tarihlerinde başvuru yapılan DGS için sınavın ne zaman yapılacağı sorulmaya başlandı. DGS ne zaman yapılacak? DGS giriş belgeleri yayınlandı mı?

DGS ne zaman DGS giriş yeri belgeleri ne zaman yayınlanır

ÖSYM tarafından düzenlenen DGS için, adaylar son hazırlıklarını yapıyor. Sınav sonrasında adaylar için tercih süreci başlayacak. Tercih sürecinde adaylar aldıkları puana göre tercih listesi oluşturacaklar. Tercih sonuçlarına göre de ön lisans eğitimini lisans eğitimine tamamlamak isteyen adayların yerleştirme işlemleri yapılacak.

Haberin Devamı

DGS İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır

2018 DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerden başarılı olanlar, lisans programlarına geçiş için DGS’ye girecek. DGS, ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre 8 Temmuz’da yapılacaktı ancak seçim nedeni ile sınav tarihi ertelendi. DGS, 21 Temmuz Cumartesi günü saat 10.15’te gerçekleştirilecek. Adaylar, giriş belgelerinde belirtilen yerlerde sınava girecekler.

DGS SINAV GİRİŞ BELGELERİ YAYINLANDI MI?

Sınava girecek adayların yanında bulundurması gerekenlerden birisi de DGS sınav giriş belgesidir. DGS sınav giriş yerleri, ÖSYM tarafından henüz açıklanmadı. Sınav yerleri genel olarak sınav tarihinden yaklaşık 7-10 gün öncesinde açıklanır. Sınav giriş yerlerinin açıklanması ile adaylar, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile girerek sınava girecekleri yeri öğrenebilirler. Sınav giriş belgesinde belirtilen yer dışında herhangi bir yerde sınava girilemez.

Haberin Devamı

SINAVDA KAÇ SORU SORULACAK?

DGS’de adaylara 120 soru sorulacak. Çoktan seçmeli olacak sorular, sayısal ve sözel olmak üzere iki bölümden oluşacak. Sınav ile adayların lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sözel sayısal içerikli becerilerin ölçülmesi amaçlanır. Bu amaçla hazırlanan sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi, beceri ölçümüne yönelik olmayacak. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim mezunu adayların cevaplayabileceği nitelikte olacak.

ADAYLARIN SINAVA GİRERKEN YANINDA BULUNDURMASI GEREKENLER

Adayların sınava girerken yanında bulunması gerekenler;
- T.C. kimlik kartı veya nüfus cüzdanı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport
- 2018 DGS sınav giriş belgesi

Adayın yanında bu belgelerin olmaması halinde sınav binasına girişine izin verilmez. Başvuru bilgilerini aday işlemleri sistemine kaydeden ancak sınav için ücret yatırmayan adayların sınav giriş belgesi düzenlenmez.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haberin Devamı

ÖSYM’nin yayınladığı takvime göre 21 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan DGS’nin sonuçları, 16 Ağustos 2018 tarihinde ilan edilecek. Sınava giren adaylar, ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden sınav sonuçlarını sorgulayabilecekler.