Gündem Dijital sanatı kaçırmayın

Dijital sanatı kaçırmayın

10.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

British Council ile Digi.logue’un yaratıcı ve eğitici işbirliğiyle düzenlenen AltCity İstanbul projesi sergisi ‘Across the Line’ dijital sanatı incelemeye alıyor.

Dijital sanatı kaçırmayın

AltCity’nin, İstanbul’da gerçekleştirilen dördüncü ayağı olan sergi, dijital sanatları odağına alarak, farklı disiplinlerden gelen ve Türkiye’de yaşayan sanatçıların dijital sanat projeleri üretme becerilerini ve bu konudaki iş birliği potansiyellerini artırma amacı taşıyor.
Sergide, Özcan Saraç, Kerim Dündar, Gülfidan Özmen ve Zeynep Budak, Bilal Yılmaz, Betül Aksu, Ethem Cem, Deniz Derbent, Hazal Döleneken, Ufuk Barış Mutlu, Ege Selçuk ve Meltem Şahin ile Squidsoup’un yaratıcı ekibinin çalışmaları yer alıyor.
Proje kapsamında dijital dünyanın imkanlarından faydalanmaya hak kazanan 12 katılımcı, Birleşik Krallık’ın önde gelen dijital sanat gruplarından Squidsoup’un mentorluğunda teknoloji odaklı düşünme ve üretim süreçlerini destekleyen workshop’lara katılarak, Zorlu PSM Sky Lounge’ta iki hafta boyunca tam zamanlı olarak kendilerini geliştirme imkânı buldu.
Salford Quays merkezli dijital sanat programcıları Quays Culture’ın yapımcılığını üstlendiği projeyle sanatçılar, yaratıcı/teknik danışmanlarla birlikte ‘İstanbul’ teması ekseninde 8 adet dijital sanat eseri oluşturdu.
‘Across the Line’ sergisi 25 Aralık’a dek Zorlu PSM, Digi.logue Space’de yer alacak.
l KÜLTÜR SANAT SERVİSİ