GündemDilara'dan kahreden soru! Gebze'de çöken binada annesi, babası ve 2 kardeşini kaybetti

Dilara'dan kahreden soru! Gebze'de çöken binada annesi, babası ve 2 kardeşini kaybetti

30.10.2025 - 15:36 | Son Güncellenme:

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çöken binada bulunan 5 kişilik aileden 4'ü hayatını kaybetti. Enkazdan sağ kurtulan Dilara Bilir'le ilgili gelen yeni bilgiler ise tam anlamıyla kahretti. İşte detaylar...

Gebze'de 7 katlı bir binada facia yaşandı. Binada bulunan Bilir ailesinden 4'ü hayatını kaybetti. Dilara Bilir ise tüm aile fertlerini kaybederken enkazdan sağ kurtuldu.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

AİLENİN YAKINLARI KONUŞTU

7 katlı binanın enkazında kalan Bilir ailesinin yakınları ve tanıdıkları, duygularını paylaştı.

Enkazda hayatını kaybeden baba Levent Bilir'in dayısı Nurettin Memoğlu, büyük bir acı yaşadıklarını, bu süreçte devletin tüm teşkilatlarıyla kendilerine yardımcı olduğunu söyledi.

Dilaradan kahreden soru Gebzede çöken binada annesi, babası ve 2 kardeşini kaybetti

Binayla alakalı yeğeninin kendisine daha önce herhangi bir bilgi aktarmadığını anlatan Memoğlu, şöyle devam etti:

"Yeğenim bir süre önce buradaki binaya taşındı. Taşındığından bile haberimiz yok. Hiç evine gelemedim. Bu bölgede olduğunu biliyordum. Binanın yıkıldığını duyduğumda yeğenimin binası olduğunu bilmiyordum. Sadece 'Yardımım olur mu?' diye geldim."

Dilaradan kahreden soru Gebzede çöken binada annesi, babası ve 2 kardeşini kaybetti

DİLARA SÜREKLİ OLAYIN NASIL OLDUĞUNU SORUYOR

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Memoğlu, yeğenlerinin enkazda kaldığını öğrendiğinde içler acısı durumla karşı karşıya kaldıklarını dile getirerek, "Sabah saat 07.30'da haberi duyar duymaz yola çıktım. Yardım etmek için geldim ama olay yerinde içler acısı bir durum vardı. Şaşırdım. Bir an evvel enkazdan çıkarmak için uğraştık." diye konuştu.

Dilaradan kahreden soru Gebzede çöken binada annesi, babası ve 2 kardeşini kaybetti

Allah'ın, yeğeni Dilara'yı kendilerine bağışladığını dile getiren Memoğlu, "Sağlık durumu gayet iyi, kolunda kırık var. Sürekli olayın nasıl olduğunu soruyor. Yanına gittim, gördüm. 'İyiyim' dedi ama olayı soruyor biz de söylemedik. Deprem olduğunu düşünüyor." dedi.

"GÜZEL BİR AĞABEYİMİZDİ"

Mahallede şarküteri işleten Ekrem Maraz, gazetecilere, arkadaşı merhum Levent Bilir'in her gün kendisinden alışveriş yaptığını dile getirdi.

Dilaradan kahreden soru Gebzede çöken binada annesi, babası ve 2 kardeşini kaybetti

Enkaz altından sağ çıkarılan Dilara'ya da acil şifalar ve sabırlar dileyen Maraz, yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü paylaştı.

Maraz, Levent Bilir'in kombi tamircisi olduğunu aktararak, "Bir sene olmadı, 15 Ocak sabahı benim dükkandan alışveriş yapmıştı. Akşam da benim kombim bozulmuştu. Hatta esprileştik, 'Sabah sen benden alışveriş yaptın, para kazandırdın. Akşam da ben sana para kazandırdım, bak paran dönmüş oldu' diye. Videosunu paylaşmıştım o zaman. O da kendi sosyal medya hesabında paylaşmıştı. Güzel bir ağabeyimizdi. Hem kendisi hem de ailesi değerli insanlardı. Allah rahmet eylesin." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Bölgedeki bazı binaların tedbir amaçlı tahliye edildiğini, kendi dükkanının da mühürlendiğini anımsatan Maraz, bir an önce işlemlerin tamamlanıp bölgenin güvenli hale getirilmesini talep etti.

ENKAZ ALTINDAN UMUDUN ÇIĞLIĞI

Çalışmalar sırasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin hassas akustik dinleme cihazlarıyla enkazda dinleme yaptığı anların görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde bir görevli alandaki herkesin durmasını ve sessiz olmasını isteyerek, "Arkadaşlar, 50-100 metre dahi, lütfen yürümeyi keselim. Akustik dinleme yapılacak" uyarısında bulundu.

Mutlak sessizliğin sağlanmasının ardından bir kurtarma görevlisi enkaz boşluğuna doğru, "Sesimi duyan var mı? Sesimi duyuyorsan ses ver. Ses veremiyorsan bir yere vur" diye seslendi. Kısa bir süre sonra enkaz altından Dilara Bilir'in sesi duyuldu. Ekiplerin "Bir yere sıkıştın mı?" sorusuna "Hayır" yanıtını veren Dilara'ya, "Düzenli bir şekilde vurmaya devam et. Sakin ol" talimatı verildi. Sesli temasın ardından ekipler, kurtarma çalışmalarını sesin geldiği noktada yoğunlaştırdı. O anlar saniye saniye cep telefonu kamerasına yansıdı. (İHA)

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler