Gündem Dilek Doğan yaşam savaşını kaybetti

Dilek Doğan yaşam savaşını kaybetti

26.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Sarıyer’deki terör operasyonu sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ağır yaralanan Dilek Doğan, tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşam mücadelesini kaybetti

Dilek Doğan yaşam savaşını kaybetti

Terör operasyonu sırasında evinde polisin silahından çıkan kurşunla yaralanan ve 1 haftadır Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren Dilek Doğan, dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Nişantaşı’ndaki bir mağazada satış elemanı olarak çalışan 24 yaşındaki Doğan’ın ölümü hastane önünde bekleyen ailesi ve yakınlarını adeta yıktı.

Haberin Devamı

Ziyaret etmişlerdi

Cenaze, geniş güvenlik önlemleri altında hastaneden alınarak, Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na getirilirken, polis ekipleri Adli Tıp çevresinde de önlem aldı. Dilek Doğan ölmeden bir kaç saat önce, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, İl Başkan Yardımcıları Cemal Coşkun ve Elif Uluğ, ile oyuncu Pelin Batu ve gazeteci yazarlar Miyase İlknur ile Gürkan Hacır’ın da aralarında bulunduğu bir heyet, genç kızın tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek aileye geçmiş olsun ziyaretinde bulunmuştu. Doğan’ın sağlık durumuyla ilgili doktorlardan bilgi alan heyet adına açıklama yapan Uluğ, soruşturmada gizlilik kaararı verilmesini ve failin tutuklanmamasını eleştirdi.

Haberin Devamı

Anne Aysel Doğan ziyaret esnasında kızını vuran polisin açığa çıkarılması çağrısında bulunarak, “Benim yüreğim yandı o ise cezasını bulsun. Ben onun çocuklarına bir şey olmasını isteyemem. O ananın yüreğinin yanmasını isteyemem. O anne benim gibi olmasın. Ne olacaksa, kızımı vuran polise olsun. Hiç kendini saklamasın, meydana çıksın. Eğer yapmak istememişse çıksın ‘Ben yapmak istememiştim’ desin” şeklinde konuştu.

Dilek’in babası Metin Doğan ise polisin evlerine katliam yapmak için geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Zaten benim evim senede 3-4 defa baskına uğrar. Bu diğerlerinden çok farklıydı. Bu kez tamamen infaza gelinmişti. Daha önce gelenler olurdu. Sivil giyimli amir gelirdi, ‘arama yapacağız’ derdi, biz de tartışırdık, gözetim altında arama yapılmasını isterdim. Kimse kimseye müdahale etmezdi.”

Açlık grevine girdi

Ağabey Emrah Doğan da soruşturmadaki gizlilik kararı sonrası 1 aylık açlık grevi kararı almıştı.