Gündem Dilek’i öldüren polise 6 yıl hapis

Dilek’i öldüren polise 6 yıl hapis

18.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ev araması için gittiği evde Dilek Doğan’ı vurarak öldüren polis Y.M.’ye, ‘Bilinçli taksirle ölüme neden olmak’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi

Dilek’i öldüren polise 6 yıl hapis

İstanbul Sarıyer’de terör örgütü DHKP-C’ye yönelik yapılan operasyonda 18 Ekim 2015 günü, terörle mücadele ekipleriyle özel harekat polisleri Doğan ailesinin yaşadığı eve de baskın yaptı. Evde arama yapan polislerle, aile üyeleri arasında tartışma yaşanmış, polise ‘Galoş giyin’ uyarısı yapan 24 yaşındaki Dilek Doğan, operasyona katılan özel harekat polisi Y.M.’nin silahından çıkan kurşunla başından vurulmuştu. Ağır yaralı kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Dilek Doğan’ın ölümüne ilişkin dava, 7’nci celsede karara bağlandı. İstanbul 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kapalı oturumda görülen karar duruşmasına sanık polis memuru Y.M. avukatıyla birlikte yoğun güvenlik önlemi altında katıldı.
Aileyi suçladı
Duruşmada, Dilek Doğan’ın annesi Aysel Doğan, baba Metin Doğan ve ağabeyi Mehmet Doğan ile avukatlarının yanı sıra CHP’li vekiller Sezgin Tanrıkulu ve Gamze Akkuş İlgezdi ve HDP’li vekil Filiz Kerestecioğlu da hazır bulundu.
Mahkemenin son sözlerini orduğu sanık Y.M. “Ben kimseyi öldürmedim, kimseye bilerek silah doğrultmadım bu nedenle vicdanen rahatım. Ben devletimin bana verdiği görevi yerine getirdim. Ben yapmadığımı söyledim. Aile sakinleşmedi. Sakinleşirlerse yaralıyı hastaneye götürebileceğimizi söyledim, sakinleşmediler. İlle de birini vuracaksam bana mukavemet gösteren şahsı vururdum. Olaya sebep olan Doğan ailesidir” dedi.
Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Y.M.’yi, Dilek Doğan’ı taksirle öldürme suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.
İyi hal indirimi
Olayın meydana geliş şekli, sanığın kusurunun yoğunluğu ve meydana gelen sonucun ağırlığı gerekçesiyle bu karara varan mahkeme, sanığın öldürme eşlemini bilinçli taksirle işlediği gerekçesiyle cezayı yarı oranda artırarak 7 yıl 6 ay hapse çıkardı. Heyet daha sonra da sanığın duruşmalardaki iyi halini indirim nedeni sayarak cezayı, 6 yıl 3 aya düşürdü.