Gündem Dink cinayeti sanığı Tuncel'in avukatına FETÖ'den hapis istemi!

Dink cinayeti sanığı Tuncel'in avukatına FETÖ'den hapis istemi!

12.09.2017 - 14:27 | Son Güncellenme:

FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına ilişkin soruşturmada tutuklanan Hrant Dink cinayeti davasının sanığı Erhan Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu hakkında ''FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Dink cinayeti sanığı Tuncelin avukatına FETÖden hapis istemi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) avukatlık yapılanmasına ilişkin soruşturmada tutuklanan Hrant Dink cinayeti davasının sanığı Erhan Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu hakkında ''FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Hasan Yılmaz tarafından FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına ilişkin yürütülen dosya kapsamında tutuklanan Hrant Dink cinayeti davasının sanığı Erhan Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu hakkındaki soruşturma tamamlandı.

FETÖ'NÜN AJANSINA SEÇİM SONUÇLARIYLA İLGİLİ BİLGİ AKTARMIŞ

Soruşturma sonucundan hazırlanan 38 sayfalık iddianamede, şüpheli Soruklu hakkında OHAL kapsamında kapatılan İhracatc¸ı ve Sanayı·cı· İs¸adamları Dernegˆı·'nde ası·l u¨yelı·gˆı· bulundugˆu, kızı Tugˆc¸e Soruklu'nun OHAL kapsamında c¸ıkarılan KHK ı·le kapatılan o¨zel Dr. Zeynel Abı·dı·n Erdem Anadolu Lı·sesı·nde 2015/2016 egˆı·tı·m yılında kaydının bulundugˆu, FETÖ/PDY tero¨r o¨rgu¨tu¨ ı·le iltı·saklı olan s¸ahıslarla ve ByLock kullanan şüphelilerle yoğun irtibatının bulundugˆu ve 07 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimlerde o¨rgu¨te müzahir Cı·han Haber Ajansına sec¸ı·m sonuc¸larıyla ilgili bilgi aktardığı kaydedildi.

Haberin Devamı

BANK ASYA'DAKİ HESABINDA 2014 YILINDA ARTIŞ

İddianamede, şüpheli Soruklu'nun FETO¨'ye ait kanalların Digiturk'ten c¸ıkarılmasından sonra 8 Ekim 2015'te u¨yeligˆini iptal ettirdigˆi, Bank Asya'da hesabının bulunduğu, 2014 yılında hesabında ciddi oranda meblağ artışı olduğu kaydedildi.

İDDİANAMEDE ÖRGÜT BAĞLANTILARI TEK TEK TESPİT EDİLDİ

Muhabere Elektronik S¸ube Mu¨du¨rlu¨gˆu¨nu¨n 25 Şubat 2017 tarihinde Soruklu'ya ilişkin gelen ihbara da yer verilen iddianamede, ihbarda ''Esenler Tekstilkent'te Erdogˆan Soruklu Avukatlık Bu¨rosunun Sahibi Avukat Erdogˆan Soruklu'nun FETO¨/PDY Tero¨r O¨rgu¨tu¨ ic¸inde hareket ettigˆi ofisinde FETÖ'cülerle toplantı yaptıgˆı, FETÖ'cü avukatları is¸e aldıgˆı ve 15 Temmuz'dan sonra da hala FETÖ'nün avukatlıgˆını yaptıgˆı, yanında çalıs¸an avukatlardan Onur C¸eliktas¸ isimli şahsın FETÖ'nün ev abiligˆi yaptıgˆı, örgu¨tu¨n illegal is¸lerini yaptıgˆı, Onur ve es¸inin FETÖ evliligˆi yaptıkları, es¸inin de örgüte ablalık yaptıgˆı, Onur isimli şahsın da cemaatc¸ilerin avukatlıgˆını hala yaptıgˆı'' iddia edildi.

İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Şüpheli Soruklu'nun ifadesine de yer verilen iddianamede, Soruklu'nun ifadesinde Onur C¸eliktaş'ın, yanında çalışan bir avukat olduğunu ve kendisi pek tanımadığını iddia ederek, hakkındaki diğer suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

Haberin Devamı

İddianamede, tüm dosya kapsamındaki deliller birlikte değerlendirildiğinde şüpheli Soruklu'nun, üzerine atılı suçu işlediği belirtilerek, hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından onaylanan iddianame, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.