Gündem Dink davası ertelendi

Dink davası ertelendi

29.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin öldürülmesine ilişkin verilen kararın Yargıtay tarafından kısmen bozulmasının ardından, 18 sanığın yargılandığı davanın görülmesine dün devam edildi.

Dink davası ertelendi

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya hiçbir sanık katılmazken avukatları duruşmada hazır bulundu. Mahkemede söz alan Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, dönemin Jandarma İl Komutanı Ali Öz’ün yargılandığı dava ile ana davanın birleştirilmesini isteyerek, “Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosyanın dava dosyanız ile birleşmesi gerekmektedir” dedi.
‘Sonuçlanması beklenmeli’
Bakırcıoğlu, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından kamu görevlileri ile ilgili yürütülen soruşturmasının beklenmesini isteyerek, “Soruşturma dosya numarası her ne kadar 2014 yılı olarak başlamakta ise de aslında bu soruşturma dosyası 2007 yılında başlatılan bir soruşturmanın devamıdır. Örgütün ve kamu görevlilerinin sorumluluğunun belirlenmesi için soruşturma dosyasının sonuçlanması mutlaka beklenmelidir” talebinde bulundu.
TÜBİTAK’a yazılan müzekkerenin cevaplandırılmasının beklenilmesine karar veren mahkeme heyeti, sanık Erhan Tuncel’in yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması talebini de reddederek duruşmayı erteledi.
Öte yandan adliye önünde toplanan “Hrant’ın Arkadaşları” yaptıkları açıklamada, katillerin korunduğunu iddia ederek adalet nöbetine devam edeceklerini söyledi.