Gündem ‘Diren!Kazova’ sanat seninle

‘Diren!Kazova’ sanat seninle

25.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kazova tekstil işçilerinin çağrısına kulak veren sanatçılar, ‘Diren!Kazova’ adlı mağazanın tasarımını üstlendi. Bir kültür merkezi gibi işleyecek olan mağazanın açılışı bugün gerçekleşecek

‘DirenKazova’ sanat seninle

Şubat 2013’te maaş ve tazminatlarının ödenmemesi üzerine bir mücadele başlatan Kazova tekstil işçileri şimdi bir kooperatif kurma aşamasında. Kurmayı planladıkları bu kooperatife destek olması için bugün ‘Diren!Kazova’ adlı bir mağaza açılıyor. Ancak bu mağaza bildiklerinize hiç benzemiyor...
Kültür merkezi gibi
Kazova işçilerinin üretimlerini sergileyecekleri mekân aynı zamanda sanatçıların da üretimlerini sergileyecekleri bir kültür merkezi gibi işleyecek. Karşı Sanat Çalışmaları’yla birlikte çalışan Kazova tekstil işçileri, mağazanın ve mağazada satılacak ürünlerin tasarımları için bir süre önce sanatçılara açık çağrıda bulundu. Çağrıya kulak veren sanatçılar, hem onlar için kazak tasarımı yaptı, hem de mağazayı tasarladı.
Yürüyüşle başlayacak
Karşı Sanat Çalışmaları’nın, Ezgi Bakçay, Feyyaz Yamam ve Mehmet Erdener’le birlikte tasarladıkları mağazada, çağdaş sanatçılar Met-Üst, Hakan Gürsoytrak, Nazım Dikbaş, Nalan Yırtmaç, Güneş Terkol, Zeycan Alkış, Gözde İlkin, Firdevs Kayhan’ın tasarladığı ürünler satılacak. Mağazanın açılışı bugün 15.30’da Şişli Camii’nden, Bomonti’deki mağazaya yapılacak yürüyüşle başlayacak. Mağazanın açılış etkinliklerinde ayrıca bir defile de gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Met-Üst manken olacak
Mağazada gerçekleşecek defilede çağdaş sanatçı Halil Altındere’nin tasarımları sergilenecek. ‘2014 Direniş Koleksiyonu’ adlı koleksiyonun tanıtılacağı defilede Tuba Ünsal, Defne Koryürek, Met-Üst, Demet Yoruç, Cansel, Pınar Yiğitoğulları, Zeyno Pekünlü, Ece Temelkuran manken olarak yer alacak. Altındere, koleksiyonuyla ilgili olarak, “Defile için 8 tasarım hazırladım. Koleksiyonsa ilhamını Gezi direnişinden aldı” diyor.