Gündem Dışişleri'nden büyükelçi açıklaması

Dışişleri'nden büyükelçi açıklaması

21.12.2013 - 15:56 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD Büyükelçisi Frank Ricciardone ile ilgili açıklama yapıldı.

Dışişlerinden büyükelçi açıklaması

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “ABD büyükelçisinin açıklamasını yeterli buluyoruz. Bu aşamada bakanlığa çağırılmasına yönelik bir plan söz konusu değil” denildi.

Haberin Devamı

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ABD Büyükelçisi Frank Ricciardone hakkındaki iddialar konusunda açıklama yaptı.

Çelik, twitter'dan yaptığı açıklamada, "ABD Elçisi ile ilgili bazı gazetelerde çıkan haberleri, Elçilik yalanladı. Beyana itibar etmek durumundayız. Görüş soran medyanın dikkatine" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN UYARMIŞTI
Başbakan Erdoğan, bugün Çarşamba'da yaptığı konuşmada ABD elçisi Ricciardone’nin "Şimdi imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz” sözlerine yönelik kritik bir uyarıda bulundu.
“Büyükelçiler bazı provokatif eylemlerin içinde oluyor” diyen Erdoğan, “Biz sizleri ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz” dedi. Provokatif eylem içinde olan büyükelçilere seslenen Erdoğan, “Eğer görevlerinizin dışına çıkarsanız, bu yetkilerimizin olduğu yere kadar gider” uyarısında bulundu.
İDDİA GAZETELERDE YERALMIŞTI!
Bugün Star, Yeni Şafak ve Akşam gazetelerinin manşetlerinde ABD Büyükelçisi'ne yönelik çok ağır iddialar yeraldı. Operasyonun başlamasının ardından 17 Aralık'ta bazı AB temsilcileriyle biraraya gelen Ricciardone'nin 'Halkbank'ın İran'la ilişkilerinin kesilmesini istedik. Dinlemediler. Bir imparatorluğun çöküşünü izliyorsunuz' dediği iddia edildi

Haberin Devamı

Video için tıklayın