Gündem Diyarbakır’da birlik mesajları

Diyarbakır’da birlik mesajları

15.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır Müftülüğü’nün Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Stadı’nda düzenlediği programa on binlerce kişi katılırken tüm siyasiler birlik mesajı verdi.

Diyarbakır’da birlik mesajları

5 dilde ilahilerin okunduğu etkinlikte çözüm sürecine dikkati çeken Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez konuşmasına Kürtçe başladı, Türkçe devam etti. Diyarbakırlılardan “Ahmedi Hani, Salahaddin’i Eyyubilerin torunları” diye söz eden Görmez, “Hep birlikte ülkemizi tekrar bir eman yurduna dönüştürelim, hep birlikte ülkemizi bir selam yurduna dönüştürelim, hep birlikte ülkemizi bir adalet yurduna, bir fazilet yurduna dönüştürelim” dedi.
Dicle Üniversitesi’nde Kutlu Doğum Haftası afişi asılması nedeniyle yaşanan ve üç öğrencinin yaralanması ile sonuçlanan olayın tartışması devam ederken, dün Atatürk Stadyumunda Müflüğün Kutlu Doğum Haftası programına kadın ve çocukların da içinde yer aldığı binlerce kişi katıldı.

Yan yana izlediler
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanısıra, BDP Milletvekili Altan Tan, BDP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, partililer Ak parti Milletvekilleri protokol sırasında yan yana programı birlikte izledi. Program Tillo grubu tarafından Kürtçe ve Türkçe ilahilerle son buldu.