Gündem Diyarbakır’da aşı seferberliği

Diyarbakır’da aşı seferberliği

16.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Vaka sayısı artışında Siirt’ten sonra ikinci sıradaki Diyarbakır’da, salgına karşı sivil toplum kuruluşları harekete geçti. Halkı aşı olmaya teşvik amacıyla iş dünyası da kampanya başlattı

Diyarbakır’da  aşı seferberliği

NAMIK DURUKAN Ankara Diyarbakır’da alınan tüm önlemlere karşı koronavirüs vakaları ve ölümlerde büyük artış kaydedilmesi endişe ve paniğe neden oldu. Halkın aşı olmaya mesafeli davranması salgının boyutunu her geçen gün artırıyor. Aşılama oranını artırmak için siyasilerin yanı sıra sivil toplum örgütleri de seferber oldu. Birçok sivil toplum kuruluşu, Organize Sanayi Bölgesi öncülüğünde kent genelinde aşılama kampanyası başlattı. Kentin birçok noktasına kamanya kapsamında afiş ve pankartlar asılırken yerel medya da yayınları ile kampanyaya destek verdi. Halkın aşılamaya teşvik edilmesi amacıyla “Aşı Korur”, “Aşı candır”, “Tedirgin Olma Aşı Ol” sloganlarının yer aldığı afiş ve pankartlar kampanya kapsamında kentin tüm görünen yerlerine asıldı.

Haberin Devamı

İşçiler sırada

Diyarbakır kent merkezinde birçok noktaya seyyar sağlık kabinleri kurulurken, mahalle mahalle, sokak sokak gezen gönüllüler, halkı aşı olmaya ikna etmeye çalışıyor. İkna turları kapsamında aşı olanların saısında artış kaydedildi.

OSB’nin, Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri ile birlikte organize ettiği çalışmalarda işçiler aşı olmak için sıraya girdi. Kampanya kapsamında sanayi çalışanlarının yüzde 70’i aşılandı. Organize Sanayi Bölgesi, 1, 2 ve 3’üncü etapta bulunan fabrikalarda üretimin aksamaması, işçi sağlığının üst seviyede korunması amacıyla yapılan aşılama çalışmalarına firma sahiplerinin yanı sıra çalışanların büyük ilgi göstermesi aşılama kampanyasında umutları artırdı. Halk sağlığından gelen ekipler, önceden belirlenen fabrikalara giderek aşılama yaptı. Bu kapsamda bir hafta içinde 3 bin 240 çalışana aşılama yapıldı. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, aşı olmayan firma ve çalışanlarının da aşı olmaları yönünde çağrılar yapıyor.