Gündem Doğu Marmara ve Batı Karadeniz’de sel

Doğu Marmara ve Batı Karadeniz’de sel

12.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Afyonkarahisar, Kocaeli ve Zonguldak’ta şiddetini artıran sağanakla yollar dere yatağına döndü. Araçlar ve iş yerleri sular altında kaldı. Yağmur, İstanbul’a ise uğramadı.

Doğu Marmara ve Batı Karadeniz’de sel

Meteoroloji ve AFAD’dan yapılan uyarıların ardından şiddetli yağmur dün sabah Doğu Marmara ve Batı Karadeniz’i etkisi altına aldı. Özellikle Kocaeli, Zonguldak ve Afyonkarahisar’da şiddetini artıran sağanakla yollar dere yatağına dönerken, araçlar mahsur kaldı, ev ve iş yerlerini su bastı. Hava sıcaklığı 23 derece düştüğü Kocaeli’nde aniden bastıran sağanak özellikle Kartepe ilçesindeki cadde ve sokakları göle çevirdi. Alt geçitlerde mahsur kalan sürücüleri itfaiye ve belediye ekipleri, iş makineleriyle tahliye etti. Kule Deresi’nin taşması sonucu 5 evin zemin katlarını su bastı. Kartepe Sanayi Sitesi’ndeki dükkânlar sel sularıyla doldu.

Haberin Devamı

35 kg’lık yağmur

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz dere yataklarından uzak durulması uyarısı yaptı. Düzce’de önceki akşam taşkına yol açan şiddetli sağanak dün de etkisini sürdürdü. Sinekli Yaylası’nın yolunda çökme meydana geldi, ulaşım tek şeritten yapıldı.

Zonguldak’ta metrekareye bir saatte 35 kilogram yağmur düştü. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, saçak ve sundurma altlarına sığınırken, dükkânlarını su basan esnaf kendi imkânları ile tahliye etmeye çalıştı. Şiddetli yağış nedeniyle Kozlu sahil yolu ise sular altında kaldı. Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle sanayi sitesindeki birçok iş yerinde malzemeler kullanılamaz hale geldi. Kızık köyü İkiz Tepe bölgesinde ise patates tarlalarında sular altında kaldı.

Haberin Devamı

İstanbul’u teğet geçti

Meteorolojiden “turuncu” kod ile uyarılan İstanbul’da ise beklenen yağış gerçekleşmedi. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sağanağın Marmara’nın doğusuna kaydığını belirterek, yapılan sel uyarısının dün sabah saatlerinde kaldırıldığını bildirdi.

BETON MİKSER UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM’da düzenlediği basın toplantısında, kentte bazı atıkların su kanallarına bırakıldığının tespit edildiğini belirterek, şunları dedi: “Cezayla bunu gidermek mümkün değil. Vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyetle bize ihbar etmelerini de diliyorum. Örneğin; beton mikserlerini yıkayarak, kendi betonunu bir mazgala bırakması bir ilçe belediyesinin kanalını tıkayabiliyor ve onun yetki sınırları içerisinde olan bir alanı su basabiliyor.” -GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul