18.07.2025 - 14:01 | Son Güncellenme:
Ali AKSOYER/İSTANBUL (DHA) - İHA
Olay, Üsküdar'da dün sabah saat 05.30 sıralarında Üsküdar Zeynep Kamil Mahallesi Balcılar Yokuşu'nda bulunan Sırrı Can Şimşek'in evinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Serhat A. (27), çocukluk arkadaşı olan Sırrı Can Şimşek'in (27) evine geldi. İddiaya göre, Serhat A. yaklaşık bir yıl önce kız arkadaşından ayrıldı. Daha sonra Sırrı Can Şimşek, aynı kızla görüşmeye başladı. Şimşek, evde oturdukları sırada arkadaşı Serhat A.'ya sevgilisiyle çektikleri videoları gösterdi. Serhat A., Şimşek'e 'Bunu yaptın mı?' diye sordu. Şimşek ise bu durumu onayladı. Bunun üzerine ikili arasında tartışma çıktı.7

Tartışmanın alevlenmesiyle arkadaşı Serhat A.'nın tabancasından çıkan kurşunlarla kasık ve göğüs bölgesinden yaralanan Şimşek, olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından Serhat A. kaçarak olay yerinden uzaklaştı.

ESKİ KIZ ARKADAŞINIDA ÖLDÜRMEYE GİTTİĞİ DEĞERLENDİRİLİYOR
Yapılan çalışmalarda şüphelinin eski kız arkadaşının evine gittiği, kapıyı çalmasına rağmen genç kızın kapıyı açmadığını belirledi. Yetkililer şüphelinin arkadaşını öldürdükten sonra eski sevgilisini de öldürmeyi planladığı ancak genç kızın kapıyı açmaması üzerine bu amacına ulaşılamadığının değerlendirildiğini söylediler.

CİNAYET ŞÜPHELİSİNİN OLAYIN ARDINDAN KAÇTIĞI ANLAR KAMERADA
Serhat A.'nın cinayeti işledikten sonra Sırrı Can Şimşek'in evinden çıkıp taksiye bindiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde Serhat A.'nın taksiye bindiği görülüyor.
SUSMA HAKKINI KULLANDI
Cinayet Büro Amirliğinde yapılan ilk sorgusunda suçunu itiraf eden ancak daha sonra ifade vermekten vazgeçerek 'Susma' hakkını kullanan şüpheli adliyeye sevk edildi.