Gündem E-Devlet’e nasıl giriş yapılır?

E-Devlet’e nasıl giriş yapılır?

29.10.2017 - 10:06 | Son Güncellenme:

E-Devlet, vatandaşların kamu hizmetlerine daha kolay ulaşmasını sağlayan bir uygulamadır. Uygulama ile iki binin üzerinde hizmete ulaşılarak işlem gerçekleştirilebilir. E-Devlet’e nasıl girilir? E-Devlet üzerinden hangi işlemler yapılabilir?

E-Devlet’e nasıl giriş yapılır

E-Devlet uygulaması ile kamu hizmetlerine kısa sürede ulaşılabilir. 35 milyon kayıtlı kullanıcı bulunan E-Devlet üzerinde; Adalet Bakanlığı’ndan SGK’ya, Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne kadar bir çok kurum hizmetine ulaşım sağlanabilir. Kullanıcılar tarafından E-Devlet’te en çok yapılan işlemlerin başında; SGK hizmet dökümü sorgulama, vergi borcu sorgulama, mahkeme dava dosyası ve araç plakasına yazılan ceza sorgulama gelir.

Haberin Devamı

E-DEVLET GİRİŞ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

E-DEVLET’E NASIL GİRİLİR?

E-Devlet uygulamasına giriş için beş seçenek bulunur. Bu seçenekler; E-Devlet şifresi, mobil imza, E-İmza, internet bankacılığı ve T.C. kimlik kartıdır. E-Devlet’te kayıtlı kullanıcılar tarafından en çok kullanılan giriş seçeneği, E-Devlet şifresidir. E-Devlet şifreniz yoksa, en yakın PTT şubesinden temin edebilirsiniz. Şifre, kapalı zarf içerisinde 2 Türk Lirası ücret karşılığında verilir. E-Devlet şifresi kişisel bilgilere erişim imkanı sağladığı için başka kişiler ile paylaşılmaması gerekir.

E-Devlet’e giriş, turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. Giriş seçeneklerinden birisi ile uygulamaya girilir. Ardından ekranın sol bölümünde bulunan menüden e-Hizmetler bağlantısı açılır. Kurumlar listesinde, işlem yapılmak istenen hizmetin bağlantısına girilerek işlem gerçekleştirilebilir. Bunun dışında E-Devlet ana sayfasındaki arama kutucuğu kullanılarak da istenilen hizmetlere daha hızlı erişim sağlanabilir.

Haberin Devamı

E-DEVLET İLE HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?

E-Devlet üzerinde 300’den fazla hizmet yer alır. Her geçen gün, ihtiyaçlar doğrultusunda yeni hizmet ilaveleri yapılır. En fazla işlem yapılan kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı gelir. En fazla işlem yapılan hizmet ise; SGK hizmet dökümü sorgulama işlemidir. E-Devlet ile askerlik belgesi, öğrenci belgesi, araç plakasına yazılan ceza, hava tahmini ve mobil hat sorgulama gibi işlemler de kısa süre içerisinde yapılabilir.

E-DEVLET ŞİFRESİ UNUTULURSA NE YAPILMALIDIR?

E-Devlet şifresinin unutulması halinde, uygulama üzerinden ‘’Şifremi Unuttum’’ bağlantısına girilerek yeni şifre oluşturulabilir. Yeni şifre oluşturmak için, daha önce sisteme giriş yapıldığında cep telefonu numarasının kayıt edilmiş olması gereklidir. Cep telefonu numarası kayıtlı değilse, PTT şubelerinden yeni E-Devlet şifresi alınması gerekir.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Haberin Devamı

E-Devlet şifresinin değiştirilebilmesi için sisteme giriş yapılır. Ardından ‘’Benim Sayfam’’ bağlantısına girilir. ‘’Şifre ve Güvenlik Ayarlarım’’ bağlantısı kullanılarak şifre değişiklik işlemi gerçekleştirilebilir.