Gündem E-okul sistemi üzerinde öğrenciye ait hangi bilgiler yer alıyor?

E-okul sistemi üzerinde öğrenciye ait hangi bilgiler yer alıyor?

15.11.2016 - 08:25 | Son Güncellenme:

2016-2017 eğitim öğretim yılı öğrenci bilgilerini Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet ortamındaki e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nden öğrenebilmek mümkün oluyor. Veliler, internet erişiminin söz konusu olduğu her yerden MEB e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ni kullanarak, çocuğunun not bilgisi ve devamsızlık bilgisi gibi eğitim bilgilerine ulaşabiliyor. MEB e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde veliler, öğrenci kimlik numarası ve okul numarası ile güncel eğitim verilerine ulaşabiliyor.

E-okul sistemi üzerinde öğrenciye ait hangi bilgiler yer alıyor

Türk eğitim sistemi içerisine modern ve çağdaş eğitim yapısının oluşturulabilmesinin sağlanabilmesi amacı ile 21.yüzyıl Türkiye’sinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından internet teknolojileri eğitim hizmetleri alanında son derece etkin ve yoğun şekilde kullanılıyor. Özellikle de günümüzün hızla gelişen ileri nesil teknolojilerinden yararlanarak, elektronik ortam üzerinde oluşturmuş olduğu e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) portalı ile birlikte Türk eğitim sisteminde önemli bir gelişme kaydeden Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) internet ortamı üzerinde son derece aktif bir hizmet politikası benimsiyor. Her geçen gün hızla gelişen ve insanların yaşamları içerisinde kendisine son derece etkin ve yoğun şekilde yer edinmekte olan modern internet teknolojilerinden etkin biçimde yararlanan başlıca kamu kurum ve kuruluşlarından birisi olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerindeki eğitim uygulamaları, Türk eğitim sisteminde daha çağdaş ve daha modern hizmet standartlarının yakalanabilmesine yardımcı oluyor.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ocak 2007 tarihinde hizmete açılmış olan dijital bir eğitim uygulaması ekranı olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) Türkiye’deki tüm ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin, eğitim bilgilerinin ve öğrencilik bilgilerinin elektronik ortama taşınmasını sağlıyor. Özellikle de 21.yüzyıl dünyasında gelişmiş ve çağdaş toplumlar tarafından eğitim alanında modern yüzyıl teknolojilerinin etkin şekilde kullanılarak hem eğitim kalitesi hem de eğitim konforu yönünden çok başarılı sonuçların elde edilmesi ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da benzeri bir eğitim anlayışı hizmetleri sunulmaya başlandı. Bu durumda da günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde elektronik platform üzerinde e-Okul sistemi hizmete açıldı.

Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarında eğitim gören milyonlarca öğrenciyi kapsamı içerisine alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) üzerinde artık öğrencilerin güncel ve detaylı eğitim bilgilerinin öğrenilebilmesi sağlanıyor. Özellikle de günümüzün hızla gelişen ileri nesil mobil akıllı cihaz teknolojileri sayesinde yaşamının her alanında internet ortamına erişim imkanına sahip olabilen veliler, tarafından artık öğrencilerin güncel eğitim durumlarının takibini çok daha hızlı ve çok daha rahat bir şekilde öğrenilebilmesini sağlıyor. Her geçen gün hızla gelişen teknolojiler ile birlikte artık yaşamının her alanında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olunan internet altyapısı sayesinde artık çocuklarının okul durumuna ilişkin olarak bilgi alabilmeleri e-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrenilebiliyor.

İnternet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde velilerin öğrencilerin tüm güncel öğrencilik bilgilerini öğrenebilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Özellikle de günlük yaşam koşturması içerisinde çocuğunun okul durumu ile pek fazla ilgilenemeyen ve buna zaman bulamayan velilerin, internet ortamında yer alan MEB’in e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden sadece dakikalar içerisinde en güncel not bilgisi ve devamsızlık bilgisi gibi bilgilere birkaç dakika içerisinde öğrenebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Özellikle de elektronik ortam üzerinde yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, haftalık ders programı, sınav tarihleri, sınav sonuçları, aldığı dersler, derslerine giren öğretmen bilgileri ve şube ortalaması gibi bilgilere ulaşabiliyor. MEB e-Okul VBS portalından öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile öğrenilebiliyor.