Gündem E-okul sistemi velilere hangi avantajları sağlıyor?

E-okul sistemi velilere hangi avantajları sağlıyor?

06.11.2016 - 09:57 | Son Güncellenme:

İnternette bulunan e-Okul sistemi ile veliler, öğrencilerinin okul durumu takibini daha hızlı yapabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan e-Okul sistemi her eğitim döneminde yoğun ilgi görüyor. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, Türk eğitim sistemindeki modernizasyon çalışmalarından en önemli parçayı oluşturuyor.

E-okul sistemi velilere hangi avantajları sağlıyor

Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl teknolojisi insanların yaşamlarının her alanında çok önemli hizmet kanallarının oluşturulabilmesine yardımcı oluyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl dünyasında artık insanların yaşamlarının her alanındaki işlemini internet ortamı üzerinden daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabildiğinden oldukça yoğun şekilde yaşamın her alanında internet hizmetleri kullanılıyor ki Türk eğitim sisteminde de internetin hizmet fırsatlarını kullanabilmek amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ocak 2007’de internette e-Okul sistemi hizmete açıldı. Bu şekilde Türkiye’de öğrencilerin çok daha çağdaş ve çok daha modern hizmet standartlarına sahip olan eğitim uygulamalarından ve faaliyetlerinden yararlanabilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı




Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son yıllarda dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de eğitim alanında modern yüzyıl teknolojileri ve tabii ki internet altyapısının etkin şekilde kullanılmasına yönelik olarak oldukça geniş kapsamlı ve ciddi modern eğitim projeleri ve çalışmaları gerçekleştiriliyor. Türk eğitim sisteminde öğrencilerin, dünya genelindeki akranları ile aynı kalitede eğitim alabilmeleri ve daha sağlam temellere bağlı olan bir eğitim kariyerine sahip olabilmeleri için hem fiziki hem de sanal yönden eğitim alanında yenileme çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi oldukça önemli bir yer ediniyor. Türk eğitim sistemi içerisinde son yıllarda oldukça önemli etkilerde bulunan ve her eğitim öğretim dönemi içerisinde hem öğrenciler hem de veliler tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan bu veli bilgilendirme sistemi, öğrencilerin okul ve eğitim bilgilerinin sanal ortama taşınabilmesine yardımcı oluyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan ve tüm veliler tarafından herhangi bir üyelik gerçekleştirilmesine gerek olmadan 7 gün 24 saat kullanılabilmekte olunan e-Okul sistemi ile birlikte, öğrencilerin okullarındaki başarı durumuna ilişkin olarak en güncel bilgilerin takibinin sanal ortam üzerinden gerçekleştirebilmeleri sağlanıyor. Günümüz modern yaşantısının yoğun tempodaki koşturması içerisinde çocuğunun okuluna giderek, okul ve başarı durumuna ilişkin olarak bilgi alabilmek amacı ile öğretmenleri ile görüşebilmek konusunda vakitsizlik problemi yaşayan veliler açısından Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi oldukça önemli bir kolaylık sağlıyor.

Çünkü günümüzde veliler artık modern yüzyıl teknolojisinin sunduğu olanaklar çerçevesinde yaşamının her alanında nerde bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim sağlayarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi aracılığı ile çocuğunun okuldaki derslerindeki başarısını veya devamsızlık durumu ya da genel okul bilgilerini öğrenebilme şansına sahip olabiliyor.Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde veliler çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile sisteme giriş yaparak hem not bilgisi hem de devamsızlık bilgisi gibi güncel eğitim bilgilerini öğrenebiliyor. Veliler, internet üzerinde e-Okul sistemi ile 2016-2017 eğitim öğretim döneminde çocuğunun haftalık ders programı, devamsızlık durumu, sınav tarihleri, sınav sonuçları, aldığı dersler, derslerine giren öğretmeni, şube ortalaması, not bilgisi gibi tüm güncel eğitim verilerine ulaşarak, okul başarı durumunu öğrenebiliyor.