Gündem E-okul sistemine 7/24 erişim sağlanabiliyor!

E-okul sistemine 7/24 erişim sağlanabiliyor!

29.11.2016 - 08:36 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrencilerin okul durumu takibinin yapılabilmesi sağlanıyor. İnternet üzerinde e-Okul VBS portalı 7 gün 24 saat kullanılabiliyor. MEB e-Okul VBS portalı üzerinden son derece pratik bir şekilde güncel eğitim durumu bilgileri öğrenilebiliyor.

E-okul sistemine 7/24 erişim sağlanabiliyor

Her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojilerini, eğitim hizmet ve uygulamaları alanında son yıllarda oldukça aktif ve etkin bir şekilde kullanmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından elektronik platform üzerinde eğitim alanına ilişkin olarak çok sayıda dijital hizmet uygulamaları sunuluyor. Özellikle de her geçen gün hızla gelişen 21.yüzyıl modern mobil akıllı cihaz teknolojileri ile birlikte internetin yaşamın her alanında son derece pratik bir şekilde erişilebilir bir duruma gelmesi dolayısı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet üzerinde online e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi portalı hizmete açıldı. İnternet üzerinde yer alan ve ocak 2007’den bu yana kesintisiz olarak hizmet vermekte olan bu online eğitim bilgilendirme uygulaması üzerinden vatandaşların sadece dakikalar içerisinde çocuklarının okul durumuna ilişkin olarak bilgi alabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde her eğitim öğrencim yılı içerisinde vatandaşlar tarafından internet üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılmış olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi son derece yoğun ve etkin bir şekilde kullanılıyor. İnternet üzerinde yer alan ve 7 gün 24 saat kesintisiz olarak öğrenciler ve velileri tarafından herhangi bir üyelik işlemi gerçekleştirilmesine gerek olmadan kullanılabilmekte olunan MEB e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, Türkiye genelinde ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kademelerinde okuyan milyonlarca öğrenciyi kapsamı altına alıyor.

Günümüzde elektronik platform üzerinde tüm Türkiye’de ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarında okumakta olan milyonlarca öğrencinin öğrencilik bilgilerinin ilköğretim 1.sınıf kayıtlarından itibaren, ortaöğretim 12.sınıf mezuniyetlerine kadar olan tüm eğitim durumu bilgilerinin toplandığı e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi portalı her eğitim ve öğretim yılı içerisinde öğrenciler ve velileri tarafından son derece aktif ve etkin bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl teknolojileri sayesinde vatandaşların yaşamlarının her alanında nerede bulunuyor olursa olsun erişim gerçekleştirebilme şansına sahi olabilmesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik platform üzerinde hizmete açılan bu e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ni kullanarak, çocuğunun okuldaki başarı durumunun takibini>İnternet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde öğrencilerin her eğitim günü sonundaki devamsızlık durumu veya not bilgisi bilgileri öğretmenleri tarafından güncellenmekte olunduğundan, sistem içerisinde yer alan her öğrencinin, eğitim durumu ve öğrencilik bilgileri tamamen güncel halde oluyor. Bu şekilde velilerin, internet üzerinden çocuklarının okul durumunu her zaman en güncel şekilde takip edebilme şansına e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi aracılığı ile ulaşabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Bu çerçevede de internet üzerinde yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi portalı üzerinde veliler, öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile sisteme giriş yapabiliyor.