Gündem E-okul uygulamasına nasıl giriş yapılıyor?

E-okul uygulamasına nasıl giriş yapılıyor?

02.09.2016 - 11:08 | Son Güncellenme:

MEB e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2016-2017 eğitim öğretim dönemine güncel şekli ile hazırlandı. Veliler yeni eğitim döneminde de çocuklarının okul başarı durumunun takibini e-Okul VBS portalı üzerinden yapabilecek. Kurban Bayramı sonrasında başlayacak yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde veliler ve öğrenciler e-Okul VBS portalını çeşitli okul işlemleri için yoğun olarak kullanmaya başladı.

E-okul uygulamasına nasıl giriş yapılıyor

Türkiye’deki eğitim dünyasında teknolojileri etkilerini fazlasıyla görmek mümkün hale geldi. Özellikle modern yüzyıl teknolojilerinin günlük yaşantı içerisinde olduğu kadar kurumsal ve eğitim alanında da önemli etki ve fırsatlar sunuyor olması Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2000’li yılların ortalarından itibaren teknolojiyi etkin bir şekilde eğitim alanında kullanmaya başlamasını zorunlu hale getirdi. Bu doğrultu da öncelikli olarak öğrencilerin okul bilgilerinin her yerden erişilebilecek sanal bir merkezden toplanmasını sağlamayı hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı, ocak 2007’de elektronik ortam üzerinde e-Okul sistemi isimli bir uygulamayı faaliyete geçirdi. Türkiye’de ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki milyonlarca öğrencinin kendisine ait bir eğitim profili sayfasının bulunduğu ve bu sayfa içerisinde tüm eğitim bilgilerinin ve okul bilgilerinin en güncel halinin bulunduğu bir sistem olarak faaliyete geçirilen e-Okul sistemi hem öğrencilerden hem de velilerden yoğun ilgi gördü.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her bir velinin Türk eğitim sisteminde kendisine daha aktif bir rol üstlenmesini sağlayarak, çocuklarının eğitim yaşamlarında daha fazla yer edinmeleri ve okul başarı durumu takibini daha nizami biçimde yapabilmelerini sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi içerisinde her bir öğrencinin okuldaki en güncel durumunu içeren bilgiler yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-Okul sistemi 2 aşamalı olarak faaliyet gösteriyor. İlk aşaması olan yönetim bilgi sistemi sadece öğretmenlere ve okul idarecilerine yönelik olarak hizmet veriyor. Velilerin ve öğrencilerin kullanmakta oldukları veli bilgilendirme sistemi bölümünde yer alan okul genel bilgilerinin ve öğrenci eğitim bilgilerinin sisteme girişleri yönetim bilgi sistemi üzerinden öğretmen ve idareciler tarafından gerçekleştirilmektedir.

İnternet ortamı üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi internet erişimi mümkün olan her yerden günün herhangi bir saatinde hem veliler hem de öğrenciler tarafından kullanılabiliyor. Öğrencilerin girdikleri herhangi bir dersin son sınavının belirlenen not bilgisi veya herhangi bir eğitim gününde okulda bulunup, bulunmadığının öğrenilmesini sağlayan devamsızlık bilgisi her zaman güncel olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrenilebiliyor. Bu durum özellikle de çocuğunun eğitim yaşamı ile pek fazla ilgilenemeyen ve buna vakit bulamayan velilerin nerede olursa olsun sadece internete erişim sağlayacak, çocuğunun okuldaki genel durumuna ilişkin olarak en güncel verilere ulaşabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor ki böylelikle velilerin çocuklarının okul durunun takibini daha planlı ve daha nizami bir şekilde gerçekleştirebilmeleri sağlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgisi ile giriş yapılabiliyor. Sistem içerisinde devamsızlık bilgisi ve not bilgisi dışında öğrencilerin ara dönem veya yıl sonu karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları, sözlü notları, şube ortalaması, aldığı dersler, derslerine giren öğretmenler ve haftalık ders programı gibi önemli eğitim verilerinin en güncel durumuna erişim sağlanabiliyor.