Gündem E-Okul VBS girişi nasıl yapılır? Sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

E-Okul VBS girişi nasıl yapılır? Sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

31.12.2017 - 11:27 | Son Güncellenme:

2017-2018 eğitim ve öğretim yılının bitmesine az kaldı. Öğrenciler sınav sonuçlarını ve dönem sonunda alacakları belgeyi merak ediyorlar. E-Okul VBS ile sınavdan alınan notlar öğrenilebilir. E-Okul VBS girişi nasıl yapılır?

E-Okul VBS girişi nasıl yapılır Sınav sonuçları nasıl öğrenilir

E-Okul VBS, veliler tarafından öğrencilerin okuldaki başarı durumlarını görülebilmesini sağlar. E-Okul ile not bilgisi, sınav notları, dönem sonunda alınan belgeler ve pansiyon gibi bilgiler görülebilir. Öğretmenler tarafından notların sisteme yüklenmesi sonucunda şube not ortalaması ile öğrencinin sınıf içerisindeki başarısı kıyaslanabilir.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

E-OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Kullanıcıların E-Okul’a giriş için iki seçeneği bulunur. Bunlar; E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve E-Okul yönetim bilgi sistemidir. Veli bilgilendirme sisteminden veliler ve öğrenciler, öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapabilirler. Yönetim bilgi sisteminden ise öğretmenler, okul tarafından kendilerine verilen şifre ile ile giriş yapabilirler.
E-Okul’a giriş yapıldıktan sonra ulaşılabilecek bilgiler;

- Devamsızlık bilgisi; Öğrencinin hangi günlerde okula gitmediği bilgisi güncel olarak takip edilebilir.
- Haftalık ders programı; Derslerin saatleri, hangi günlerde hangi derslerin olduğu görülebilir
- Not bilgisi; Sınavlardan alınan notlar sorgulanabilir.
Bu bilgiler dışında; dönem içinde alınan belgeler, okunan kitaplar, diploma puanı, pansiyon yemek menüsü, pansiyon izin bilgisi, pansiyon devamsızlık bilgisi ve pansiyon zaman çizelgesi de görülebilir.

TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Takdir-teşekkür hesaplama dönem sonlarına gelindikçe, öğrenciler tarafından araştırılmaya başlanır. Takdir-teşekkür hesaplama işlemleri, E-Okul üzerinden yapılabilir. Hesaplama için, öğretmenlerin öğrenciye ait tüm ders notlarını sisteme yüklemiş olması gerekir. Notlar sisteme girildikten sonra, yıl sonu başarı puanına bakılır. Dönem sonunda hangi belgenin alınacağını yıl sonu başarı puanı belirler. Yıl sonu başarı puanı;
- 70,00 - 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi
- 85,00 - 100 puan aralığında olanlar da takdir belgesi almaya hak kazanırlar.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre, 18 Eylül’de başlayan 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi 19 Ocak tarihinde sona erecek. Yarı yıl tatili, 22 Ocak ve 5 Şubat tarihleri arasında olacak. İkinci dönem ise 8 Haziran’da sona erecek. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı için ilk ders zili 17 Eylül 2018 tarihinde çalacak.