Gündem E-okul veli bilgilendirme sistemi ile siz de öğrencinizin okul durumunu takip edebilirsiniz!

E-okul veli bilgilendirme sistemi ile siz de öğrencinizin okul durumunu takip edebilirsiniz!

04.09.2016 - 10:13 | Son Güncellenme:

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi yeni öğretim yılında da yoğun olarak kullanılacak. MEB e-Okul VBS portalında öğrencilerin en güncel eğitim bilgilerine ulaşılabiliyor. Yeni eğitim dönemi öncesi hazırlıklarda MEB e-Okul VBS portalı üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

E-okul veli bilgilendirme sistemi ile siz de öğrencinizin okul durumunu takip edebilirsiniz

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dijital internet altyapısının eğitim alanında çok uzun süredir kullanılıyor olması Türk eğitim sisteminde çağdaş ve gelişmiş ülkelerin eğitim sisteminde uygulanan eğitim kalitesinin başarılı bir şekilde yakalanmasına ve denklik kazanmasına olanak tanıyor. Bu doğrultuda öğrencilerin doğrudan okul yaşantılarında etkili olabildiği gibi destekleyici niteliklerdeki dijital hizmet uygulamaları da bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’nın en bilinen uygulamalarından birisi de kesinlik e-Okul sistemidir. Türkiye’de öğrencilerin ve velilerinin yoğun olarak kullanmakta oldukları en önemli Milli Eğitim Bakanlığı dijital hizmet uygulaması olarak ön plana çıkan bu bilgilendirme sistemi öğrencilerin okul bilgilerinin sanal ortama taşınabilmesine imkan veriyor.

Haberin Devamı

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ! (http://e-okul.pro/e-okul-veli-bilgilendirme-sistemi/ )
E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ! (http://e-okul.pro/e-okul-yonetim-bilgi-sistemi/)

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzün hızla gelişen teknolojik yeniliklerinin günlük yaşantı içerisinde sağlamakta olduğu doğrudan katkılar ile daha kolay erişilebilir hale gelen bir internet altyapısının oluşmasına neden oluyor. Özellikle de günümüz modern mobil akıllı cihaz teknolojileri ile nerede olursa olsun internete erişim sağlayabilmek, pek çok alanda insanlara önemli kolaylıklar ve çözümler sağlamakta olduğundan internet hizmetlerinin kullanımı da oldukça popüler bir hale geldi. İnternet ortamı üzerinde hizmete açılan her bir uygulama ile vatandaşların işlemlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmelerine yardımcı olunabiliyor. Bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-Okul sistemi ile birlikte velilerin, çocuklarının okul durumuna ilişkin olarak bilgi almak istediklerinde internet işlem kolaylıklarından yararlanabilmeleri sağlanıyor. Bu doğrultuda elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi tüm veliler tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden velilerin, çocuklarının okuluna giderek, okuldaki başarı durumu ve genel eğitim durumu hakkında öğrenmek konusunda vakitsizlik sorunu yaşamalarının önüne geçebilmelerini sağlıyor. Çünkü veliler artık günümüzün hızla gelişen teknoljoileri sayesinde nerede olursa olsun internete erişim sağlayabildiğinden Milli Eğitim Bakanlığı2nın elektronik ortam üzerinde yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden sadece dakikalar içerisinde çocuklarının okul durumu hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Bu neden dolayısı ile de elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden sadece dakikalar içerisinde not bilgisi ve devamsızlık bilgisi tüm güncel eğitim verilerine ulaşabilme şansına sahip olunabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden velilerin çocuklarının okuldaki başarı belgesi bilgisi, devamsızlık bilgisi, not bilgisi, karne bilgisi, haftalık ders programı bilgisi, derslerine giren öğretmen bilgisi, aldığı dersler bilgisi, sınav tarihleri bilgisi, sınav sonuçları ve sözlü notları gibi tüm bilgileri ayrıntıları ile öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi öğrenciler tarafından yoğun şekilde kullanılıyor.