Gündem Ebru Özkan davasında son dakika gelişmesi! İsrail'den skandal karar!

Ebru Özkan davasında son dakika gelişmesi! İsrail'den skandal karar!

10.07.2018 - 17:24 | Son Güncellenme:

Türk vatandaşı Özkan için verilen şartlı tahliye kararı, askeri savcılığın itirazıyla bozuldu.

Ebru Özkan davasında son dakika gelişmesi İsrailden skandal karar

İsrail'de 11 Haziran'da tutuklanan Türk vatandaşı Ebru Özkan için bugün yeni bir itiraz geldi.

Askeri savcılığın itirazıyla, mahkemenin dün verdiği şartlı tahliye bozuldu.

Özkan'ın avukatı Ömer Hamayse, dün yaptığı açıklamada, askeri savcılığın itiraz etmemesi halinde tahliye kararının yürürlüğe gireceğini söylemişti.

İsrail askeri mahkemesi, Özkan hakkında 15 bin yeni İsrail şekeli (Yaklaşık 20 bin Türk lirası) kefalet, pasaportuna el konulması ve İsrail'deki ikamet mahalline en yakın polis noktasına haftada iki defa giderek imza atması şartlarıyla tutuksuz yargılama hükmüne varmıştı.

EBRU ÖZKAN KİMDİR?
27 yaşındaki Ebru Özkan, sosyoloji bölümünde lisansını tamamladı. Özel bir şirkette sekreter olarak çalışan Ebru Özkan, Kudüs’ü daha önce de ziyaret etmişti. Kızının hayatından endişe eden Ebru Özkan'ın babası, diğer kızı Elif Özkan'ın Twitter hesabından bir video yayınlayarak yetkililerden yardım istemişti. Kızının daha önce de Kudüs'e iki kez gittiğini aktaran Özkan, "Kızım, Kudüs'ü çok seviyor. Hani nasıl aşık olan bir insan duramaz ya yerinde, o da öyle. Oranın halkını da seviyor, oradaki çocukları da seviyor. Oranın halkını da yalnız bırakmak istemiyor" diye konuşmuştu.


Yazarlar