Gündem Edirne'de bir adam yere düşen atını tekmeleyerek kaldırmaya çalıştı

Edirne'de bir adam yere düşen atını tekmeleyerek kaldırmaya çalıştı

08.04.2016 - 16:42 | Son Güncellenme:

Edirne'de yorgunluktan yere yığılan atını eziyet ederek kaldırmaya çalışan adam, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi

Edirnede bir adam yere düşen atını tekmeleyerek kaldırmaya çalıştı

Edirne'de yorgunluktan yere yığılan atın kafasına tekme ve odunla vurarak kaldırmaya çalışan sahibinin yer aldığı görüntülerin sosyal medyada yer alması üzerine, tepki yağdı. Edirne Doğayı ve Hayvanları Koruma Yaşatma Derneği Başkanı Nurhan Kalerdan atını döven sahibinden şikâyetçi oldu.

Haberin Devamı

YERE DÜŞEREK YIĞILAN ATIN BAŞINA SOPA İLE VURUP TEKME ATTI!

Edirne Şükrüpaşa Mahallesi İbrahim Ay Caddesi'nde kağıt toplayan bir kişi tekerlekli arabayı çeken atın yere düşerek yığılmasından sonra başına sopa ile vurup tekme atması, yoldan geçen üniversite öğrencisi M.T, tarafından cep telefonuyla kaydedilerek sosyal medyada yayınlandı. Görüntülerin yayınlanmasından sonra birçok kişi tepki gösterdi.

"HAYVANLARA İŞKENCE YAPANLARIN CEZALARIN ARTIRILMASINI İSTİYORUZ"

Edirne Doğayı ve Hayvanları Koruma Yaşatma Derneği Başkanı Nurhan Kalender, görüntüleri seyrettikten sonra, "Olay sonrası vatandaşın tepkisi oluyor ve polis aranıyor. Polis olay yerine gelene kadar at sahibi atı kaldırarak kaçıyor. Biz de dernek olarak Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'ne başvurarak şikayetçi olduk. Yasalar gereği hayvana işkence yapana 560 lira idari para cezası kesiliyor. Hayvanlara işkence yapanların cezalarının artırılmasını istiyoruz. Ata işkence yapan kişinin adının Ferdi olduğunu öğrendik" dedi.