Gündem Eğitim sistemimizde E-okul uygulamasının önemi!

Eğitim sistemimizde E-okul uygulamasının önemi!

17.08.2016 - 08:43 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) ile darbe girişimi kapatılan okullarda okuyan veya bu okulları tercih eden öğrencilerin kayıt durumları ve nakil işlemleri takibi yapılabilecek. E-Okul VBS portalında veliler, çocuklarının tüm eğitim bilgilerine ulaşabiliyor. 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde de velilerin gözü e-Okul VBS portalında olacak.

Eğitim sistemimizde E-okul uygulamasının önemi

Türk eğitim sistemi içerisinde son derece yoğun şekilde kullanılmakta olan bir sanal eğitim portalı olarak ön plana çıkan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi öğrencilerin ve velilerin yaşamlarında çok önemli bir konuma sahip. Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim alanında kesinlikle çağdaş ve modern dünya koşullarının yakalanarak, öğrencilerin eğitim kariyerlerini kesinlikle en üstün şekilde tamamlayabilmelerine destek olmak ve böylelikle de iş kariyerlerinde de daha üstün başarılara ulaşabilecekleri bir eğitim temeline sahip olabilmeleri sağlanıyor. Böylelikle öğrenciler, eğitim yaşamları içerisinde her zaman daha fazla başarıya ulaşabiliyor ve daha kaliteli bir eğitim yapısından yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde öğrencilerin okul kayıt ve öğrencilik bilgilerinin dışında güncel eğitim verilerini içeren bilgilendirmelere de yer vermektedir.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Velinin internete erişim sağlayabildiği her yerden Milli Eğitim Bakanlığı dijital hizmet uygulaması e-Okul veli bilgilendirme sistemini kullanabilme şansına sahip olabilmesi, velilerin Türk eğitim sistemi içerisinde kendisine daha etkin ve daha aktif bir rol edinebilmesine olanak sağlıyor. Günümüz modern yüzyılın Türkiye’sinde veliler, çocuklarının hakkında bilgi alabilmek için internet üzerinde yer alan online e-Okul veli bilgilendirme sistemini kullanmayı tercih ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden sadece dakikalar içerisinde çocuklarının güncel eğitim verilerinin ayrıntıları ile birlikte öğrenilebiliyor olması, öğrencilerin eğitim yaşamlarında gerekli olan veli atılımlarının da zamanında ve etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hizmete açmış olduğu e-Okul sistemi ocak 2007’den bu yana kesintisiz olarak hizmet vermeye devam ediyor. Öğrencilerin kendilerine özel bir ekrana sahip olduğu bu sanal eğitim portalının merkezi yapıda olması sayesinde internet erişiminin söz konusu olduğu her yerde ulaşılabiliyor. Velilerin çocuğunun okulundaki en son eğitim başarısı durumu ve devamsızlık durumu hakkında ayrıntılı bilgiler alabilmesine yardımcı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan öğrenci ve velilere çok önemli bir internet hizmeti sunuluyor. Ocak 2007’den bu yana eğitim dünyası içerisinde çok önemli bir yere sahip olan e-Okul sistemi ile birlikte eğitimde modernizasyon çalışmaları start almış ve günümüz modern Türkiye’sinde ulaşmış olduğu ileri seviyeye gelmiştir.

Veliler, not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, haftalık ders programı bilgisi, derslerine giren öğretmen bilgisi, sınav tarihleri bilgisi, şube ortalaması bilgisi, sözlü notları bilgisi ve sınav sonuçları bilgilerine ulaşabiliyor. Veliler bu gibi önemli eğitim ve okul bilgilerine erişim sağlayabildiği Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi hizmet uygulamasını mobil cihazları üzerinden de kullanabiliyor. Bu yüzden velilerin, çocuklarının okul durumu hakkında bilgi alabilmek için bilgisayar başında olma zorunluluğu da tamamen ortadan kalkarak mobil akıllı cep telefonları ve tablet bilgisayarlar ile daha özgür bir pozisyona ulaşıyor.