Gündem Eğitimde E-okul hizmetinin önemi!

Eğitimde E-okul hizmetinin önemi!

06.08.2016 - 08:21 | Son Güncellenme:

MEB e-Okul portalı üzerinden öğrenciler artık son derece pratik bir şekilde sınav notları bilgisine ulaşabiliyor. Velilerde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile çocuklarının okul durumunu takip edebiliyor. Özellikle de internete erişimin her yerden mümkün olması e-Okul VBS portalının bu alanda önemli bir rol üstlenmesine yol açıyor.

Eğitimde E-okul hizmetinin önemi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden sadece dakikalar içerisinde çocuklarının güncel eğitim verilerinin ayrıntıları ile birlikte öğrenilebiliyor olması, öğrencilerin eğitim yaşamlarında gerekli olan veli atılımlarının da zamanında ve etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi sağlanıyor. Son yıllarda hızla gelişen mobil teknoloji ile birlikte insanların yaşamları içerisinde etkin bir rol üstlenmeye başlayan internet altyapısını, Türk eğitim sistemine entegre etmeye çok daha önceden başlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın sanal ortam üzerinde ocak 2007’den bu yana kesintisiz olarak hizmet veren e-Okul isimli bir uygulaması bulunuyor. Veliler, not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, haftalık ders programı bilgisi, derslerine giren öğretmen bilgisi, sınav tarihleri bilgisi, şube ortalaması bilgisi, sözlü notları bilgisi ve sınav sonuçları bilgilerine ulaşabiliyor. Günün her saatinde ve internet erişiminin olduğu her yerden rahatlıkla kullanılabilmekte olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sisteminin yenilenen ara yüzünün şimdi çok daha pratik bir kullanıma sahip olması sayesinde Türkiye’de toplumun büyük bir kesimi tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern çağında veliler, sadece internete erişim sağlayarak, çocuğunun hangi günler okula gitmediğini veya yıl sonunda aldığı karnesinin doğruluk durumu ya da çocuğunun derslerine hangi öğretmenlerin girdiği bilgisine dahi internet kolaylığında öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de 15 temmuz darbe girişimi ardından Türkiye genelinde kapatılan özel okullarda okuyan öğrencilerin nakil işlemleri ve bu okulları tercih eden öğrencilerin yenilenecek kayıt işlemleri veliler tarafından internet ortamı üzerinde yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek ve takip edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin dünya standartlarına uygun düzeyde eğitim yaşamlarını tamamlayabilmelerine yardımcı olabilmek amacı ile her zaman çağın en ileri teknolojilerine Türk eğitim sistemi içerisinde yer veriyor. Veli ve öğrencilerin, okul ve öğrenci başarı durumu ile ilgili olarak internet ortamından bilgi alabilmelerini sağlayan yeni nesil internet tabanlı merkezi bir sanal eğitim sistemi olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi her eğitim döneminde yoğun olarak kullanılıyor.

Yenilenen yüzü ve gelişen hizmet yapısı ile daha etkin bir hizmet sunan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi özellikle de öğrencilerin okul kayıt bilgileri, nakil işlemleri gibi eğitim öğretim dönemi öncesinde de önemli hizmetler ile velilere ve öğrencilere önemli kolaylıkla getiriyor. Bu şekilde daha henüz başlamasına 1 aydan uzun bir süre kalan 2016-2017 eğitim öğretim dönemine yönelik olarak okul öncesi işlemlerde önemli kolaylıklar sağlaması nedeni ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi hem veliler hem de öğrenciler tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Öğrencilerin bilgilerinin korunabilmesi ve yüksek güvenlik önlemleri içerisinde sanal eğitim bilgilendirmelerinin velilere ulaştırılabilmesi amacı ile sistemi kullanmak isteyen velilerden çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgilerinin girilmesi isteniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi hizmet uygulamasını mobil cihazları üzerinden de kullanabiliyor.