Gündem Eğitime kar engeli! O ilçelerde okullar tatil edildi

Eğitime kar engeli! O ilçelerde okullar tatil edildi

04.02.2020 - 09:09 | Son Güncellenme:

Kayseri'nin Pınarbaşı, Bingöl’ün Karlıova, Sivas'ın İmranlı ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün için ara verildi. Öte yandan Ağrı'nın Hamur, Erzincan'ın Refahiye ilçesinde de köy okullarında ve okullarına taşımalı olarak gelen öğrenciler için eğitime bir gün ara verildi.

Eğitime kar engeli O ilçelerde okullar tatil edildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün Pınarbaşı ilçesindeki tüm okullar tatil edildi.

Haberin Devamı

Öte yandan Sivas'ın Zara ilçesinde de taşımalı eğitim yapan okullarda, kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildi.

 BİNGÖL

Karlıova'da yoğun kar yağışı etkili olurken, kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçe merkezi ve köylerde eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi. 

SİVAS

İmranlı ilçesinde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ilçe merkezini beyaza bürüdü. İlçe sakinleri yollarda yürümekte güçlük çekerken, sürücüler zor anlar yaşadı, esnaf ise karla kapanan iş yerlerinin önünü açmakta güçlük çekti.

İlçe Kaymakamlığı, etkili olan kar yağışı nedeniyle kapalı köy yolları ve oluşabilecek buzlanma olaylarını dikkate alarak okulları bugün geçerli olmak üzere 1 gün süre ile tatil etti. Bir günlük tatilin ilçe genelinde geçerli olduğu belirtildi. İl genelinde ise kar nedeniyle 202 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. 

Haberin Devamı

ZARA'DA TAŞIMALI EĞİTİME TATİL

Kar yağışı ayrıca Zara ilçesinde de hayatı olumsuz etkiledi. İlçede gece saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle köy yolları ulaşıma kapandı. İlçe Kaymakamlığı ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda taşımalı eğitime 1 gün ara verdi.

 AĞRI

İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, kentte etkisini sürdüren  kar yağışı ve tipi yüzünden il genelinde 76 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.  Karla mücadele çalışmasını sürdüren ekipler kapalı yolları açmak ve kardan dolayı  ulaşımda aksama yaşanmaması için iş makineleri desteğinde çalışma yürütüyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise kar yağışı ve  tipi nedeniyle köy okullarında ve taşımalı gelen öğrenciler için eğitime bir gün  ara verildiği kaydedildi.

Ayrıca kar ve tipi nedeniyle yaşamın olumsuz etkilendiği kentte  vatandaşlar sabah saatlerinde iş yerlerine gitmekte güçlük çekti.

İlçe sakinlerinden Yavuz Akçan, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  havaların soğuk olduğunu, kar ve tipiyle hayatın daha da zorlaştığını aktardı.

ERZİNCAN

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle herhangi bir olumsuzluk ve mağduriyet meydana gelmemesi amacıyla Refahiye ilçesinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için okulların bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi.