Trafik Cezaları Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası Ne Kadar? 2024 Ehliyetsiz Araba Sürmenin Cezası

Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası Ne Kadar? 2024 Ehliyetsiz Araba Sürmenin Cezası

09.01.2024 - 13:26 | Son Güncellenme:

2024 yılı itibariyle güncellenen ehliyetsiz araç kullanmanın cezası caydırıcı bir noktaya ulaştı. Pek çok kişi bu konuda bilgi sahibi olmaya çalışmakta ve internetten araştırma yapmaktadır. Peki, ehliyetsiz araç kullanma cezası ne kadar? 2024 ehliyetsiz araba sürmenin cezası hakkında bilinmesi gerekenler.

Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası Ne Kadar 2024 Ehliyetsiz Araba Sürmenin Cezası

Trafikte 18 yaşın altındaki ya da ehliyetine el konulan kişiler ciddi kazalara sebep olabilmektedir. O yüzden caydırıcı miktarda ehliyetsiz araba sürme cezaları 2024 yılı itibariyle güncellenmiş durumda. Aynı zamanda ehliyetini yanında bulundurmayan kişiler de yine bu cezaya maruz kalmaktadır.

Haberin Devamı

Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası Ne Kadar?

Duruma bağlı olarak güncellenmiş 2024 ehliyetsiz araç kullanma cezası değişkenlik göstermektedir. Eğer aracın sahibi ehliyetsiz araç kullanıyorsa bunun bedeli 12.978 TL olarak belirlenmiş durumda. 15 gün içerisinde eğer ödenirse %25 gibi bir indirim miktar üzerinden yapılmaktadır.

Ancak eğer ehliyetsiz araç kullanan kişi aynı zamanda aracın sahibi değilse bu ceza 2 katına çıkmaktadır. 

2024 Ehliyetsiz Araba Sürmenin Cezası

Güncellenmiş olan ehliyetsiz araba sürmenin cezası 2024 yılı itibariyle 12.978 TL olarak belirlendi. Bu durum bütün farklı araçlar için ortak şekilde ele alınmaktadır. Trafikte aktif şekilde araç kullanırken eğer yanınızda ehliyetiniz yoksa ya da henüz ehliyet almamışsanız bu cezaya maruz kalabilirsiniz.