Gündem Elektronik kelepçe strese sokmuş

Elektronik kelepçe strese sokmuş

28.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ev vaadiyle 500 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Ferrarili müteahhidin ‘Beni strese sokuyor elektronik kelepçem çıkarılsın” talebi reddedildi...

Elektronik kelepçe strese sokmuş

Antalya’da proje üzerinden maket ev satarak piyasayı dolandırdığı iddiasıyla mayıs 2013’te düzenlenen operasyonda Ferrari marka lüks otomobillerle poz veren Sakızoğlu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sakızoğlu ile birlikte toplam 21 kişi gözaltına alınmıştı.
500’ün üzerinde kişinin dolandırıldığı iddiasıyla Sakızoğlu ve 21 kişi hakkında ’suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve dolandırıcılık yapmak’ suçlarından dava açılmıştı. İlk duruşmada tutuklanan Sakızoğlu ve çalışanlar 14 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Müteahhite elektronik kelepçe ve şehir dışına çıkış yasağı getirilmişti. Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasına Sakızoğlu ile diğer 21 sanıktan 17’si katıldı. Zararları gidermek için 2 yıla ihtiyacının olduğunu belirten Sakızoğlu, yeni projesi için İstanbul’da iki şirketle görüştüğünü anlattı. Şehir dışına çıkma yasağı ile elektronik kelepçenin kendisini kısıtladığını söyleyen Sakızoğlu, “Elektronik kelepçeden rahatsızım. Üzerimde bulunması beni strese sokuyor” dedi. Bu sözler üzerine Mahkeme Başkanı Nihat Altuğ, “Bizi gelecekteki projeleriniz ilgilendirmiyor. Geçmişe bakıyoruz” dedi ve elektronik kelepçenin çıkarılması talebini reddetti.