Gündem Emekli Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İkramiyelere ne zaman hesaba geçiyor?

Emekli Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İkramiyelere ne zaman hesaba geçiyor?

19.07.2020 - 12:20 | Son Güncellenme:

Emekli bayram ikramiyeleri için artık gün sayılıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ikramiyelerini farklı tarihlerde alacaklar. Bu nedenle kafa karışıklığını ortadan kaldırmak isteyen milyonlarca kişi 'Emekli Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?' diye soruyor.

Emekli Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak İkramiyelere ne zaman hesaba geçiyor

Kurban Bayramı'na artık sayılı günler kaldı. Dini bayramlar aynı zamanda emekliler için ikramiye anlamına da geliyor. İkramiyelerin hangi gün yatacağı konusunda kafa karışıklığı yaşayan emekliler 'Emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak?' sorusuna cevap bulmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konuya ilişkin yaptığı açıklamada SSK’lı emeklilerimiz için 17-26 Temmuz tarihleri arasında, Bağkur’lu emeklilerimiz için de 25-28 Temmuz tarihleri arasında aylık ödeme günlerinde hesaplara yatırılacağını belirtti.

Ayrıca, Bakan Selçuk Emekli Sandığı kapsamında olan vatandaşlarımızın Ağustos ayına ilişkin aylıklarının, Kurban Bayramına denk gelmesi nedeniyle Temmuz aylık farkının, Ağustos aylıklarının ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin birlikte ödeneceğini kaydetti.

Bu kapsamda Ziraat Bankası’ndan her ayın 1. ve 2. gününde aylıklarını alanlara 28 Temmuz’da, 3. 4. ve 5. Gününde aylıklarını alanlar da 29 Temmuz’da ödemeler gerçekleştirilecek. Aylıklarını diğer bankalardan alan emeklilerimize ise 28 Temmuz’da ödeme yapılacak.