Gündem Emekli maaş bilgisi sorgulama online yapılır mı?

Emekli maaş bilgisi sorgulama online yapılır mı?

09.02.2016 - 22:17 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumu ve E-Devlet’in yürüttüğü ortak çalışma sayesinde online olarak yapabiliyorsunuz. SGK’nın sunduğu online hizmetlerle de emekli maaşı hesaplamanızı yapabilirsiniz. Ayrıntılar haberimizde.

Emekli maaş bilgisi sorgulama online yapılır mı

Emeklilik şartlarını sağlayan vatandaşlarımız emekli olabilirler. Emeklilik ve sigorta ile ilgili tüm işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik için bazı şartlar belirlemiştir. Bu şartları sağlayan vatandaşlar emekli olabilirler ve emekli maaşı alabilirler. Bu şartlardan en önemli 2 tanesi emeklilik yaşı ve prim ve sigortaların tamamlanmasıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik yaşını kadınlarda ve erkeklerde farklı olarak belirlemiştir. Emeklilik yaşı kadınlarda 55 iken erkeklerde 60 olarak belirlenmiştir. Bu yaşları doldurduğunuz zaman bağlı olduğunuz kurumdan emekli olabilirsiniz ve emekli maaşı alabilirsiniz. Emeklilik için diğer şart ise yatırılması gereken prim ve sigorta miktarlarının tamamlanmasıdır.

Haberin Devamı


Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.


EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


EMEKLİ MAAŞ ÜCRETLERİ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumunun sosyal güvencelerinden faydalanabilmek için her ay düzenli olarak prim ve sigorta yatırmanız gereklidir. Bu yatırdığınız prim ve sigortalar sayesinde de emeklilik yaşınız geldiğinde emekli olabilir ve emekli maaşı alabilirsiniz. Emekli olmadan önce ise ne kadar emekli maaşı alabileceğinizi hesaplamanızı sağlayan bir program vardır. Sosyal Güvenlik Kurumunun geliştirmiş olduğu emekli maaşı programına giriş yaparak emekli olduğunuzda ne kadar maaş alabileceğinizi hesaplayabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu emekli maaşı hesaplama programına her kurum için farklı şekillerde tasarlamıştır. Vatandaşlar bağlı oldukları kurumun hesaplama programına giriş yaparak hesaplama işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı


SSK ya bağlı olan vatandaşlar emekli maaşı hesaplama programına giriş yaptıktan sonra sırasıyla SSK sicil numarasını, T.C. kimlik numarasını, baba adını ve nüfusa kayıtlı olduğu ili girmelidir. Son olarak doğum tarihini de gün, ay ve yıl olarak girmelidir. Bağ-kura bağlı olan vatandaşlar da hesaplama programına giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numaralarını ve kurumlarını sisteme girmelidir. Son olarak güvenlik kodunu da girerek hesaplama işlemini tamamlayabilirler. Emekli sandığına bağlı olanlar da aynı şekilde hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra derece, kademe, ek gösterge ve makam, temsil, görev tazminat göstergesini girmeleri gereklidir.


Emekli maaşı sorgulama işlemini de emekli olduktan sonra gerçekleştirebilirsiniz. Emekli olduktan sonra emekli maaşınız hakkında her türlü bilgiyi emekli maaşı sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemini E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet ana sayfasında bulunan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmelisiniz. E-Devlet şifresi ile giriş yapabilmek için giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E-Devlet şifrenizi PTT kurumlarından 2 TL karşılığında elde edebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra SSK ya bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri altından 4A emekli aylık bilgisini, Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlar da 4B hizmetleri bölümü altından 4B emekli aylık bilgisi seçeneğini seçmelidir.

Yazarlar