Gündem Emekli Maaşı Sorgulama İşlemi İle Emekli Maaşınızı Online Hasaplayın!

Emekli Maaşı Sorgulama İşlemi İle Emekli Maaşınızı Online Hasaplayın!

03.05.2015 - 11:04 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama işlemi yaparak maaş bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve emekli maaşı işleminin tüm ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz.

Emekli Maaşı Sorgulama İşlemi İle Emekli Maaşınızı Online Hasaplayın

Her ülkede sigorta sistemleri o ülkenin genel şartları, kaynakları, refah seviyeleri ve çalışma gereksinimleri gibi pek çok faktöre göre sigorta sistemleri şekillendirilmektedir. Türkiye’de de aktif olarak uygulanmakta olan sigorta sistemleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde sigorta mükelleflerine sigorta hizmetleri özel sektör için SSK yani 4A, kamu sektörü için Emekli Sandığı yani 4C ve kendi nam ve adına çalışanlar için BAĞ-KUR yani 4B olarak şekillendiriliyor.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞINIZI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞINIZI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Sigorta hizmetlerinde vatandaşlara çok daha modern ve çok daha teknolojik bir sigorta hizmeti sunuluyor. Vatandaşların çalışma yaşamlarında sosyal haklarının korunabilmesi, sosyal güvence altına alınabilmesi, ücretsiz olarak sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi ve emeklilik hakkına sahip olabilmesine olanak veriyor. Yaşlılık döneminde insanların bu haklarından yararlanmaya devam edebilmesi ve refah seviyesi daha yüksek ve daha konforlu bir yaşam sürebilmeleri için emeklilik son derece büyük bir önem arz ediyor. Günümüz modern Türkiye’sinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından her sigorta türü için belirlenmiş olan farklı emeklilik şartları bulunuyor.

Haberin Devamı

Bu neden ile sigorta mükelleflerinin bağlı bulundukları sigorta sistemindeki belirlenmiş olan emeklilik şartlarını yerine getirmeleri gerekiyor. Böylelikle emeklilik hakkına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan emeklilik maaşı hesaplama uygulaması sayesinde de sigorta mükellefleri emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında oldukça yoğun bir şekilde sigorta mükellefleri tarafından kullanılan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu hizmeti ile ayrıntılı bilgilere ulaşılabiliyor. Emekli maaşı hesaplama işlemi için bu ekranda ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerinin girilmesi ile sorgula butonundan hesaplama yapılabiliyor.

Böylelikle de emeklilik döneminde ne kadar emekli maaşı alınacağı Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kendi sistemlerindeki bilgiler üzerinden emekli maaşı hesaplama işlemi ile otomatik yapılan hesaplama ile öğrenilebiliyor. Günümüzde zaten gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan devlet kurumlarının başında gelen Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platformda emekli maaşı sorgulama hizmetleri sunuluyor. Emekliliğini alan ve emekli maaşı almaya başlayan vatandaşlara yönelik olarak gelişen internet teknolojisi ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan emekli maaşı sorgulama hizmeti vatandaşlar tarafından en yoğun ve en sık şekilde kullanılmakta olan online SGK hizmetlerinin başında geliyor.

Haberin Devamı

Dijital platformda yer alan online Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sayfasındaki online hizmetler kategorisinden erişim sağlanabilen E-SGM uygulaması üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemleri yapılabiliyor. Bu işlemler Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması üzerinde şifresiz olarak gerçekleştirilebiliyor. Emekli maaşı sorgulaması için vatandaşların E-SGM uygulaması üzerinde ‘T.C. kimlik numarası’, ‘il’, ‘doğum yılı’ ve ‘cilt numarası’ bilgilerini eksiksiz ve doğu olarak girmeleri gerekiyor. Daha sonra sistem içerisinde emekli maaşı sorgulama işlemi için ‘Emekli Aylık Bilgisi’ seçeneğinin alt kategorisinde emekli olunan sigorta koluna göre ‘Emekli Aylık Bilgisi 4A’, ‘Emekli Aylık Bilgisi 4B’ ve ‘Emekli Aylık Bilgisi 4C’ seçeneklerinden birisini tıklayarak tüm emeklilik bilgilerine de erişim sağlayabilme imkanı bulunuyor.