Gündem Emekli Maaşı Sorgulama Ve Emekli Maaşı Hesaplama Sayfalarına Giriş

Emekli Maaşı Sorgulama Ve Emekli Maaşı Hesaplama Sayfalarına Giriş

31.07.2015 - 10:11 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işleminizi internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Bu yazımızda emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemlerinin nasıl yapıldığını ve emekli maaşı sorgulama işleminin tüm detaylarını bulabilirsiniz.

Emekli Maaşı Sorgulama Ve Emekli Maaşı Hesaplama Sayfalarına Giriş

Bu yazımızda siz okurlarımıza emeklilik hesaplama işleminden bahsedeceğiz. Emeklilik yaşı hesaplamak için 2 yöntem bulunmaktadır. Bunlardan ilki SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek sorgulama yapmanızı gerektiren bir başvuru işlemidir. Diğer bir tür emeklilik hesaplama işlemi ise internet üzerinden yapılmaktadır. İnternet üzerinden yapacağınız sorgulama işlemi, klasik sorgulama işlemine göre çok daha basit ve pratiktir. Ayrıca herhangi bir yere gitmenize gerek kalmayacağı için oluşan gereksiz zaman kaybınında önüne geçmiş olacaksınız. Bir diğer faydası ise kurumlarda sıra beklemenize gerek kalmamasıdır. Tüm bu durumlar düşünülecek olduğundan internet üzerinden yapılan sorgulama işlemini gerçekleştirerek sorgulama yapmak çok daha mantıklı bir hal almaktadır. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için bir takım bilgiler gerekecektir.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞINIZI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞINIZI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Şimdi gelelim sorgulama işlemimizin nasıl gerçekleştirildiğine. Bu işlem Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan bir işlem olup, SGK’nın kendi sitesinden yapılmaktadır. SGK’ya bağlı olan her 3 tür hizmet için sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Bu hizmetler sigortalı yani (4A), Bağkurlu yani (4B) ve son olarak Emekli Sandığı yani (4C) olarak 3 farklı şekilde gerçekleştirilmektedir. Bizde siz okurlarımıza bu 3 ayrı hizmet dalı için sorgulama işleminizi nasıl yapacağınızı yazımızın devamında ayrıntılı bir şekilde anlatacağız.

Sigortalı (4A) Emeklilik Hesaplama:

Sigortalı çalışanların emeklilik yaşlarına kalan süreyi hesaplamaları için sanal bir uygulama hizmet vermektedir. Bu uygulama aracılığı ile hesaplama işleminizi yaklaşık bir değer cinsinden rahatlıkla hesaplayabilme imkanına sahipsiniz. Ayrıca bu uygulama internet üzerinden olduğu için hesaplama işleminizi hızlı kolay ve pratik bir şekilde yapaileceksiniz. 4A yani sigortalı olarak çalışan kişiler, SGK kurumuna bağlı oldukları için emeklilik hesaplama işlemini https://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresine girerek gerçekleştirmesi gerekmektedir. Açılan sayfada sizlerden bir takım bilgiler istenecektir. Bunlar hizmet bilgileriniz olup, mantık olarak hizmete başlama yılınız baz alınarak sizlere bir emeklilik yaşı belirlenmesini sağlamaktadır. Sorgulama işlemini tamamlamak için lütfen gerekli kısımları doldurunuz. Boşlukları doldurma işleminiz tamamlandıktan sonra GÖNDER butonuna basarak emeklilik yaşı hesaplama işleminizi başarıyla gerçekleştirmiş olacaksınız.

Haberin Devamı

Bağkur (4B) Emeklilik Hesaplama:

Bağkura bağlı iseniz ve emeklilik yaşı hesaplamak istiyorsanız, yazımızın bu kısmı sizin ihtiyanıza uygun olacaktır. Emeklilik yaşınıza kalan süreyi en yaklaşık şekilde yazının devamında verilen bilgiler aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz.

Bu işlemi için ilk olarak https://uyg.sgk.gov.tr/EMEKTARWEB/hakKazanma.do linkine tıklamanız gerekmektedir. Açılacak sayfada tahmini bir emeklilik yaşı hesaplamak için bir takım bilgilerin girilmesi istenecektir. Bu bilgiler ise emeklilik türü, cinsiyet, doğum tarihi, mamüliyet durumu ve derecesi, erken yaşlanma, bakıma muhtaç çocuk olup olmama durumu ve son olarak yurdışı borçlanması yolu ile emekli olma istediğinizin olup olmadığı bilgileri istenmektedir. İstenen bu bilgileri doldurmanız gerekmektedir. Hesaplama işleminizi tamamlamak için TAMAM butonuna basmanız gerekmektedir. Böylece sorgulama işleminizi başarıyla gerçekleştirmiş olacaksınız.

Haberin Devamı

Emekli Sandığı (4C) Emeklilik Hesaplama:

Sosyal Güvenlik Kurumunun alt hizmet birimlerinden olan Emekli Sandığına (4C) mensup kişilerin emeklilik sorgulama işlemini de internet üzeriden nasıl yapabileceğinizden bahsedelim. Bu hesaplama işlemi ile emeklilik tarihinize en yaklaşık olan yaşı ve tarihi bilgilerine ulaşma imkanınız olacak. Sorgulama işlemi için sizlere verdiğimiz bilgileri kullanarak başarılı bir şekilde sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Şimdi ilk olarak https://uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ adresine giriniz. Bu sayfada hesaplama işlemini yapabilmek için bir takım bilgiler istenecektir. Bu bilgiler doğum tarihi, cinsiyet, 2002 yılının öncesi ve sonrasında ki 4A yani sigortalı olma durumunuz, başlangıç tarihi, bitiş tarihi ve hizmet türü bilgileri şeklindedir. Başında yıldız işareti bulunan kısımların doldurulması zorunldur. Tüm bu bilgileri doldurup Hesapla butonuna basarak yeni açılacak kısımda emeklilik bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Böylece Sigortalı (4A), Bağkurlu (4B) ve Emekli Sandığına bağlı (4C) olarak hizmet eden kişilerin emeklilik yaşlarını ve geriye kalan günlerinin nasıl hesaplanacağını, siz okurlarımıza ayrı ayrı açıkladık. Sizler için uygun olan kısımda ki sorgulama işlemini verdiğimiz bilgiler ışığında büyük bir rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

İnternet üzerinden sorgulama işlemlerinizi yaparak gündelik işleriniz arasında zamandan tasarruf edebilirsiniz. Akıllı telefonlarınızdan dahi bu sorgulama işlemini verdiğimiz yönergeler doğrultusunda tamamlayabilirsiniz. Hesaplanan bu tarihler net tarihler olmayıp, sizlerin durumuna göre en yaklaşık sonucu sizlere vermektedir. Umarız sizler için yararlı bilgiler vermiş ve hesaplama işleminizi başarılı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.