Gündem Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama platformu

Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama platformu

07.04.2015 - 14:50 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama işlemlerinizi online olarak kolayca yapabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemi iki şekilde yapılmaktadır. Emekli maaşı sorgulama işlemi için gerekli bilgileri haberimizde sizler için hazırladık!

Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama platformu

Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan bireylerin hayali iyi bir emeklilik geçirmektir. Emekli olabilmek için ise, gerekli olan yükümlülükleri yerine getirmeleri gerekmektedir. Emekli olabilmeniz için ise, belirlenen yaşı doldurmanız gerekmektedir. Yaşınızı doldurmanıza ek olarak, belirlenen miktardaki primleri düzenli olarak ödemeniz gerekmektedir. Ve ayrıcada sigortalı olarak çalışmakta olduğunuz kurumda belirli bir çalışma süresini de doldurmanız gerekmektedir. Bu şartları gerçekleştirdiğiniz zaman emekli olmaya hak kazanmış olmaktasınız. Bu noktadan itibaren ise vatandaşlarımızın en çok merak ettiği konulardan birisi ise, emekli maaşı sorgulama işlemleridir.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

Bu yazımızda ise sizlere emekli maaşı sorgulama işleminizi nasıl yapmanız gerektiği hakkında bilgiler vereceğiz. Yazımızın devamında sizlere verecek olduğumuz bu bilgiler yardımı ile birlikte işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Vatandaşlarımızın daha kolay ve hızlı işlem yapabilmeleri için bizlere sunulmuş olan bu uygulama ile online işlemlerde verimliliği en yüksek seviyede tutmak amaçlanmıştır. Bu durumda sizlerde emekli maaşı öğrenme işleminizi bu uygulamalar ile gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle kurumlara gitmenize gerek kalmadan işlemlerinizi zaman kaybetmeden yapabilirsiniz.

Emekli maaşı sorgulama işleminizi ise 2 farklı şekilde kolaylıkla yapabilirsiniz. Bunlardan biri E-Devlet sistemi üzerinden yapacak olduğunuz işlem iken diğeri ise, Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden yapacak olduğunuz işlemdir. Yazımızın devamındaki adımları takip ederek sizlerde işleminizi dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

İlk olarak E-Devlet sistemi üzerinden yapacak olduğunuz işlem hakkında bilgi vereceğiz. E-Devlet sistemi üzerinden yapacak olduğunuz her işlem için şifreye ihtiyacınız olacaktır. E-Devlet şifrenizi ise, PTT şubelerine giderek edinebilirsiniz. E-Devlet şifreniz için işe, 2 TL ücret ödemeniz gerekmektedir. Kimlik bilgileriniz ve ücretiniz ile birlikte şifrenizi kolaylıkla edinebilirsiniz. Şifrenizi edindikten sonra ise ilk olarak sayfa üzerinden "Kimliğimi Şimdi Doğrula" butonuna basınız. Ardından değişen ekran ile birlikte sizden istenmekte olan bilgileri doğru ve eksiksiz bir biçimde girmeniz gerekmektedir. TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz ile birlikte, "Sisteme Giriş Yap" butonuna tıklayınız. Bu aşamadan sonra bağlı olduğunuz SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı kurumlarına göre işlem yapmanız gerekmektedir. Sisteme girdikten sonra ise, SGK alt kurumlarından olan 4A (SSK) Emekli Aylık Bilgisi, 4B (BAĞ-KUR) Emekli Aylık Bilgisi, 4C (Emekli Sandığı) Aylık Bilgisi seçeneklerinden işlem yapmak istediğinizi seçiniz.

Haberin Devamı

Gerçekleştirmiş olduğunuz bu işlemler ile birlikte E-Devlet üzerinden emekli maaşı sorgulama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

E-Devlet sistemine ek olarak ise, bir başka seçeneğiniz ise Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesi üzerinden yapacak olduğunuz işlemdir. E-SGM sistemi üzerinden yapacak olduğunuz bu işlem için herhangi bir şifreye ihtiyacınız olmayacaktır. Sayfa üzerinden ilk olarak uyruğunuzu seçmeniz gerekmektedir. Ardından, TC kimlik numaranızı, doğum yeri ve yılını ve cilt numarası bilgilerinizi ilgili alanlara giriniz. Sonrasında bağlı olduğunuz kuruma göre, 'Emekli Aylık' seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Ardından “Emekli Aylık Bilgisi 4A”, BAĞ-KUR’a ait olan emekli maaşı sorgulama işleminizi yapacaksınız “Emekli Aylık Bilgisi 4B” ve Emekli Sandığı kurumuna ait olan emekli maaşı sorgulama işleminizi yapacaksınız “Emekli Aylık Bilgisi 4C” seçeneğine tıklayınız.

Gerçekleştirmiş olduğunuz tüm bu işlemlerden sonra emekli maaşı sorgulama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.