Gündem Emekli maaşı zammı ne kadar olacak, en düşük kaç TL 2022? Emekli maaşına ne zaman zam gelecek?

Emekli maaşı zammı ne kadar olacak, en düşük kaç TL 2022? Emekli maaşına ne zaman zam gelecek?

28.04.2022 - 17:14 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı zammı gelişmeleri milyonlarca emeklinin gündeminde bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşı zammı ile ilgili bir açıklama gerçekleştirdi. Bakan Bilgin'in açıklaması sonrasında emekli maaşına yapılacak zam oranı ve zamanı merakla beklenmeye başlandı. Peki emekli maaşı zammı ne kadar olacak, zam ne zaman gelecek 2022?

Emekli maaşı zammı ne kadar olacak, en düşük kaç TL 2022 Emekli maaşına ne zaman zam gelecek

Emekli maaşı zam konusu araştırılan konular arasında yer alıyor. Emekli maaşı zammı ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklama yaptı. Peki emekli maaşına ne kadar zam gelecek, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte emekli maaşı zammı ile ilgili detaylar...

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞINA NE ZAMAN ZAM GELECEK?

Bakan Bilgin, A Haber’in sorularını yanıtladı. “Temmuz ayında sürprizimiz olacak. En düşük emekli maaşında artışa gidilecek” diyen Bakan Bilgin herhangi bir rakam paylaşmadı. Bilgin 1 Mayıs’ta yapacağı konuşmada bunu duyuracağını ifade etti.

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya şu ifadeleri kullandı: Aldığımız kulis bilgilerine bakacak olursak emekli maaşları ocakta 2 bin 500 liraya yükseltilmişti. 2 bin 500 liranın üzerine çıkması öngörülüyor. Temmuz ayında geldiğimizde muhtemelen 2 bin 750 lira ile 3 bin lira arasında artış söz konusu olacak. Temmuz ayından itibaren taban aylığı uygulamasının 2 bin 750 lira ile 3 bin lira arasında olması için çalışmalar yürütülüyor. 1 Mayıs itibarıyla bunu duymuş olacağız.