Gündem Emeklilikte Yaşa Takılanlar için son dakika gelişmeleri

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için son dakika gelişmeleri

01.11.2018 - 09:28 | Son Güncellenme:

Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Prim gün süresini doldurmasına rağmen yaşı gelmediği için emekli olamayan vatandaşlar merakla son dakika EYT gelişmelerini merak ediyor. Peki gündemin ana maddelerinden biri olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar için son durum ne?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için son dakika gelişmeleri

Gündemden düşmeyen ve sürekli araştırılan Emeklilikte Yaşa Takılanlar, her gün yeni bir gelişme olur düşüncesiyle arayışını bırakmıyor. EYT'de son durum ne? Prim günü tamamlanan vatandaşlar, emekli olma yaşını beklemek zorunda kalacak mı? İşte neredeyse her vatandaşı yakından ilgilendiren EYT açıklamaları haberimizde...

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EYT AÇIKLAMASI

Erken emekliliği sosyal güvenlik sistemimizde tasvip etmiyoruz ama siyasette bu yol her zaman için açıktır. Ülkemizdeki sosyal güvenlik mevzuatına göre emekli olabilmek için 3 ayrı hususa bakılması gerekiyor. Son günlerde emeklilikte yaşa takılanlar başlığı altında bu uygulama var. Bu başlık altında bir dernek var.

Bu derneğin başındaki kişinin durumu bile sosyal güvenliğin nasıl bir felakete itilmeye çalışıldığının kanıtı. 1992'de sisteme kayıt olmuş. Bu hanımefendi eski sistemde 38 yaşında emekli olacaktı. Bu hanımefendi 2022'de 48 yaşında emekli aylığı almaya başlayacak. Sadece emekli maaşı için bu yaşı beklemesi gerekiyor.

SİYASİ RANTA DÖNÜŞTÜRÜLMEMELİ

Haberin Devamı

Emeklilerimiz konusunda en büyük hizmetleri biz getirdik. Bir kesimi memnun etmek adına ülkenin tüm dengelerini bozmaya razı olamayız. Siyasi ranta dönüştürülmemelidir. Emeklilikte yaşa takılanlar diyerek kampanya yapanların önemli bir bölümü resmi veya gayri resmi olarak çalışmayı sürdüreceklerdir. Hakikat bu iken sosyal güvenlik sistemimizi bir bataklığın içerisine neden sürükleyelim? Meclis'te bunu gündeme getirenler yeniden durum değerlendirmesi yapsın."

Yazarlar