Gündem Emniyet’ten kilise ve sinagog uyarısı

Emniyet’ten kilise ve sinagog uyarısı

27.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

IŞİD’in, kiliselere ve sinagoglara yönelik olası eylemleri için Emniyet birimlerine uyarı yazısı gönderildi

Emniyet’ten kilise ve sinagog uyarısı

Emniyet’in, Musevi ve Hıristiyanların yaşam alanlarına yönelik IŞİD tehdidiyle ilgili kendi birimlerini uyardığı ortaya çıktı. Emniyet, İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra Edirne, Muğla, Adana, Bursa ile Gaziantep’teki bazı kurum ve yaşam alanlarına yönelik keşif faaliyetleri yapıldığı bilgisine yer verdi.

Araştırma yapmışlar
Milliyet’in aldığı bilgiye göre, istihbarat birimleri, İstanbul’da Sultanahmet ve İstiklal Caddesi’nde canlı bomba eylemi gerçekleştiren terör örgütü IŞİD’in, Musevi ve Hıristiyan cemaatlerince kullanılan farklı kentlerdeki bina ve alanlara yönelik istihbarat çalışması yaptığını tespit etti.
Bu gelişme üzerine, Emniyet ilgili kentlerin emniyet müdürlüklerine uyarı yazısı gönderdi. Yazıda, IŞİD unsurlarınca Türkiye’deki özellikle Musevi ve Hıristiyan nüfusun yoğun olarak bulunduğu tarihi, dini mekanlar ile popüler turistik bölgeler hakkında araştırma yaptıkları bilgisine yer verildi. Aynı yazıda, İstanbul’da Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi, Kırım Kilisesi, Saint George Fener Rum Ortodoks Kilisesi ile Musevi vatandaşların yaşadığı Maçka, Nişantaşı semtleri ile Musevi okullarının yanı sıra, çeşitli illerde de kritik yerler hakkında araştırma yapıldığı bilgilerine ulaşıldığı vurgulandı.
Bu arada, istihbarat birimleri, IŞİD’e yönelik yürütülen haber alma faaliyetleri kapsamında, Gaziantep’teki BM Bürosu ile askeri personel taşıyan otobüslerle birlikte, Adana’da İncirlik Üssü’ne eylem planlaması içinde olduğunu da tespit etti. İstihbarat birimleri, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne eylem tehdidi bulunduğu yönünde bilgilere ulaştı.

Paskalya için önlem
Öte yandan Hz. İsa’nın dirilişini ifade eden “Paskalya” (Diriliş Bayramı) kutlamaları çerçevesinde de yarın gerçekleştirilecek etkinliklerde muhtemel eylemlere karşı dikkatli olunması için uyarı yazısı gönderildi.